Ana Sayfa Gündem 17 Nisan 2024 62 Görüntüleme

9.Amed Tiyatro Festivali 18 Nisan’da başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Amed Tiyatro Festivali, 18 Nisan’da başlıyor.

Sanatseverler, biletli ve ücretsiz sahnelenecek tiyatro oyunları ve etkinliklerle ilgili detaylı bilgiler ile program akışına amedtiyatro.com linkinden ulaşabilecek. 

“Bi hebûna xwe, bi xwebûna xwe (Varlığınla, kimliğinle)” sloganı ile gerçekleştirilen olan festival 18 Nisan’da başlayıp 27 Nisan da sona erecek.

Diyarbakır İskenderpaşa Konağı’nda düzenlenecek etkinlik ile startı verilecek olan festivalde, yerli tiyatro ekiplerinin yanı sıra İran’ın Urmiye, Seqiz şehirlerinden Irak’ın Kerkük ve Duhok kentlerinden tiyatro ekipleri de sahne alacak.

Beş Türkçe, on dört de Kürtçe tiyatro oyunu sahnelenecek

9.Amed Tiyatro Festivalinde beş Türkçe, on dört de Kürtçe tiyatro oyununun sahnelenecek. Festivalin açılışı Yeni Sahne ve Şermola tiyatro gruplarının oyunlarıyla yapılacak.

Festival boyunca, Buka Lekî (Şermola Performans), Afet İle Diana (BGST), Salma (Koma Hawar), Derwêş yan Gudû (Duhok), Efsaneya Hespên Azad (Urmiye), Kabil û Habîl (Koma Ritiûel), Odip ( Koma Ronya –Seqiz), Kral û Travîs (ŞanoAr), Çînur (Teatra Ba), Zîd û Han (Dubare Kumpanya), Mirina Jeanne D’arce ya din (Şanoya Bajarê Amed), Ceyran (Teatroger), Strip-Tease (Dimilki- Şanoya Bajarê Amed), Kalabalık Tiyatrosu (Fiziksel Tiyatro Araştırmaları), Bernarda (Tiyatro Proje No2), İnfaz (Şaneşin Performans), Otopsi (Gölge Tiyatro Topluluğu), Gomidas (Yolcu Tiyatro) ve Rîuelîstîk Playroots oyunları seyirciyle buluşacak. Tiyatro oyuncuları performanslarını Çand Amed Kültür Merkezi (Sezai Karakoç KKM), Amed Şehir Tiyatrosu ve kentin tarihi mekânlarında sergileyecek.

 

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster