Ana Sayfa Gündem 22 Nisan 2024 61 Görüntüleme

81 yaşındaki Makbule Özer tekrar tutuklandı

Birçok rahatsızlığı bulunan 81 yaşındaki Makbule Özer, ATK’nin  “Cezaevinde kalabilir” raporu üzerine tekrar tutuklandı.

Van’ın Edremit) ilçesinde “Örgüte yardım etmek” iddiasıyla 9 Mayıs 2022 tarihinde tutuklanan ve 7 Eylül’de tahliye edilen 81 yaşındaki Makbule Özer, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “cezaevinde kalabilir” raporu sonrası tekrar tutuklandı. 
 
Van Adliyesi’ne duruşmaya katılan Özer, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
Makbule Özer’in oğlu Medeni Özer, Artı Gerçek’e yaptığı açıklamada, “ATK’den gelen cezaevinde kalabilir raporu üzerine bu sabah eve gelerek yeniden tutukladılar. Aileye veya avukata haber vermeden gelip aldılar. Ben de yetişemedim. Önce adliyeye oradan da Van T Tipi Cezaevi’ne götürmüşler. Yarın da Elazığ’a götürülecek” dedi.
 
Annesinin 83 yaşına girdiğini, birçok hastalığı bulunduğunu ve yürümekte zorlandığını vurgulayan Medeni Özer, “İnsanın söyleyeceği söz kalmadı. Bu bir intikam. Yoksa 83 yaşındaki hasta bir kadın nasıl tehdit oluşturabilir? Kürtleri nasıl incitirim diye yürütülen bir siyaset. Hasta bir kadının cezaevine götürülmemesi devletin neyini tehdit edecek?” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster