Ana Sayfa Gündem 30 Nisan 2024 55 Görüntüleme

Diyarbakır’da 1 Mayıs Batman Bölge Mitingi Açıklaması

Diyarbakır’da Dağkapı(Şeyh Sait) Meydanında bir araya gelen Amed Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri 1 Mayıs nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Platform adına açıklama metnini Genel-İş 2 Nolu Şube Başkanı Becet Barut okudu. 

Batman’ da düzenlenecek 1 Mayıs Bölge mitingi için katılım ve dayanışma çağrısında bulunulan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Biz; işçiler ve memurlar, mimar-mühendisler, hekimler, kadınlar, gençler, yoksullar, işsizler, ötekileştirilenler ve tüm ezilenleri…Bu kentin emekçilerini, onurlu halkını 1 Mayıs Birlik-Mücadele ve Dayanışma Gününde dayanışmaya çağırıyoruz. Her türlü baskı, sindirme politikalarına, emperyalizmin ve faşizmin Savaş politikalarına, güvencesizleştirmeye, emeğin ve ekolojinin sermayeye peşkeş çekilmesine, eğitimin, sağlığın ticarileştirilmesine…Yok sayılan, susturulmak ve güvencesiz-geleceksiz bir hayata mahkum edilmek istenen milyonlar olarak 1 Mayıs’ta alanlarda söyleyecek sözümüz, büyütecek umudumuz var!

Her yıl 1500’ün üzerinde işçi katlediliyor

İş cinayetleri artık katliam boyutuna varmış durumda. Her yıl 1500’ün üzerinde işçi, iş cinayetlerinde katlediliyor. Katliamlara “kader” deyip geçen siyasi sorumlular ve bürokratları hesap vermiyor. Kadın emeği daha da değersiz hale getiriliyor. Kadınlar toplumsal yaşamdan, çalışma yaşamından uzaklaştırılıyor, eve hapsedilmek isteniyor. Kadın cinayetleri sıradanlaştırılıyor egemen sistemin politikalarına alet ediliyor.. Bu yüzden Kadın Cinayetleri Politiktir diyoruz… “Türkiye büyüyor”, “ekonomi gelişiyor” masallarının büyüsü, açlık-yoksulluk sınırının altında ücretlerle, güvencesiz, sendikasız, ölesiye çalıştırılan milyonlarca. emekçi gerçeğiyle bozuluyor.

Emeğe böyle bir hayat dayatılırken, biz hayatı üretenler, işçiler, emekçiler, mimarlar, mühendisler, hekimler, kadınlar, gençler, yoksullar insanca yaşama ve insanca çalışma koşulları için 1 Mayıs’ta alanlarda buluşuyoruz!…

Emekçilerin kaynakları savaşlara kullanılıyor

İşçilerin, emekçilerin ve tüm halkın yararına kullanılması gereken kaynaklar, savaşlara harcanıyor. Savaşlarda işçiler, emekçiler ölüyor. İktidarların kendine güç devşirmek için kullanmak istediği tabutlar yalnızca yoksulların evine geliyor. İçte ve dışta yürütülen savaş politikalarına itiraz edenler, barış isteyenler her türlü baskı ve uygulamalarla susturulmak istenirken;  savaş, şiddet çığırtkanları iktidarlarını kan ve gözyaşı üzerine inşa etmeye devam ediyor.

Ülkemizde ve bölgemizde, savaşın bedeli işçilere, emekçilere, yoksullara ödetiliyor. Savaşlara hayır demek için, barış için, kardeşlik için 1 Mayıs’ta alanlarda buluşuyoruz. İş güvencesi isteyen, hakkını arayan işçiler, “güvenceme dokunma” diyen kamu emekçileri, Halkın sağlık hakkı için mücadele veren sağlık emekçileri, bilimin ve tekniğin imkanlarını halk yararına kullanan mühendisler düşman görülüyor..

barış isteyen akademisyenler, emeğine ve yaşamına sahip çıkan kadınlar, Demokratik üniversite isteyen öğrenciler,  savunma hakkına sahip çıkan avukatlar, iktidar talimatı dışında haber yapmaya kalkan gazeteciler “düşman” görülüyor

Barış, Emek ve Demokrasi  için Batman’ da düzenleyeceğimiz Bölge mitingimize davet ediyoruz

Bir ülke düşünün ki tacize, tecavüze, çocuk istismarına “hayır” diyenler, Bir ülke düşünün ki iktidar gibi düşünmeyen, iktidara biat etmeyen tüm emek ve meslek örgütleri, kendi gibi düşünmeyenler düşman ilan ediliyor…

hukukun ayaklar altına alındığı, adaletin mumla arandığı bir dönemde, ekmeğimiz küçülürken, mücadeleyi büyütmek için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız. Biz emek ve meslek örgütü olarak, geçmişte olduğu gibi bu sene de 1 Mayıs’ta 1 Mayıs’ın Birlik-Mücadele ve Dayanışma ruhuna inanan dostlarımızı halkımızı Barış, Emek ve Demokrasi  için Batman’ da düzenleyeceğimiz Bölge mitingimize davet ediyoruz”

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster