Ana Sayfa Gündem 1 Mayıs 2024 51 Görüntüleme

1 Mayıs için Taksim’e yürüyecek binler Saraçhane’de

1 Mayıs İşçi Bayramı’nın adreslerinden biri olan İstanbul’da ki kutlamalar başladı.  Kadınlar, gençler, sendika temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler, Taksim Meydanı’nda kutlanacak 1 Mayıs için valiliğin yasak kararına ve sonrasında başlayan polis ablukasına rağmen “Ekmek ve barış için özgürlük” şiarıyla toplanma alanlarından biri olan Saraçhane Parkı’na doğru yürüyüşe geçiyor.
 
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Diş Hekimleri Birliği ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) öncülüğünde bugün Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs kutlaması yapılacak. İşçiler, valiliğin yasak kararına ve sonrasında başlayan polis ablukasına rağmen toplanma alanlarından biri olan Saraçhane Parkı’nda toplanmaya başladı. 
 
Sabahın erken saatlerinde Yenikapı Marmaray durağında toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), feminist örgütler ve ekolojistler, kortejler halinde Yenikapı Marmaray durağından Saraçhane Parkı’na doğru kitlesel yürümeye başladı. 
 
Farklı noktalardan toplanma alanına doğru yürüyen kitleler, “Taksim işçiye kapatılamaz”, “Yaşasın 1 Mayıs” , “Biji Yek Gulan”, “1 Mayıs yasaklanamaz”, “Taksim 1 Mayıs alanıdır”,  “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Direne direne kazanacağız”, “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek”  sloganları atıldı.
 
 
 
 
 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster