Ana Sayfa Gündem 1 Mayıs 2024 65 Görüntüleme

Diyanetten ‘yeni makam aracı’ haberine doğrulama

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Ali Erbaş’ın yeni makam aracına ilişkin açıklamada, “haberlere konu aracın şehir dışı programlarında ihtiyaca binaen kiralandığı” belirtildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Başkanlığımız kullanımına sunulan araçlarla ilgili son günlerde kamuoyunda yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur: Başkanlığımız makam hizmetlerinde kullanılmak üzere 2016 yılında, 2010 model bir araç Başbakanlık tarafından kurumumuza tahsis edilmiştir. O günden bu yana kurumumuzda kullanılan araç, ekonomik ömrünü tamamlaması ve sıklıkla arızalanması sebebiyle ihtiyaca cevap verememeye başlamıştır. 2023 senesinden itibaren Başkanlığımız envanterine giren TOGG marka araç, makam hizmetlerinde kullanılmaktadır.

Haberlere konu edilen araç ise Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır. Basında yer alan haberlerde, Erbaş’ın kullanımına Audi A6 makam otomobili tahsis edildiği ve böylece makam aracı sayısının altıya yükseldiği ifadesi yer almıştı. Haberlerde, Erbaş’ın daha önce bir televizyon programına “Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz” mesajı gönderdiği de belirtilmişti. 

Kaynak: Ajans Bizim

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster