Ana Sayfa Gündem 9 Mayıs 2024 66 Görüntüleme

Rastak grubu Diyarbakır’da konser verecek

İran çağdaş halk müziğinin son yıllarda en çok tanınan gruplarından Rastak, 10 Mayıs Cuma günü saat 20:00’da Diyarbakır Kayapınar ilçesinde bulunan Park 75’te konser verecek.

Kayapınar Belediyesi tarafından organize edilen konser ücretsiz olacak.

Rastak Müzik Grubu Kimdir ?

Rastak Müzik Grubu, 1997 yılında deneysel bir müzik grubu olarak kurulmuş İranlı bir çağdaş halk müziği topluluğudur. Rastak toplamayı, kaydetmeyi ve yorumlamayı amaçlar İran’da yaşayan milletlerin dillerinde ve lehçelerinde müzik yapmaktadırlar.

Rastak, Fars dilini, İran kültürünü ve tarihini birleştirmenin yanı sıra geleneksel enstrümanları ve formları çağdaş ritimlerle birleştirmiştir. Fars halk müziği konusunda hem akademik hem de uygulamalı olarak kapsamlı araştırmalar yapmıştır. İran folklorunun ve çeşitli kültürlerin sesine odaklandılar.

Rastak birçok uluslararası müzik festivalinde yer almıştır. İran’da ve denizaşırı ülkelerde sayısız konser turları olmuştur. Beş albüm, beş single yapmışlardır. Ayrıca İran, İngiltere, Avusturya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, İsveç, ABD, Kanada, Avustralya, Hindistan, Japonya, Malezya, Şili, Polonya, Türkiye, Gürcistan, Belçika, Umman, Beyaz Rusya, BAE gibi ülkelerde konserler verdi.

Rastak 2014 yılında Diyarbakır’da Dicle Firat Kültür Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen programa katılmış ve Horasanlı Kürt sanatçı Yelda Abbasi ile birlikte konser vermişlerdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster