Ana Sayfa Gündem 12 Mayıs 2024 53 Görüntüleme

Sudan’daki çatışmalarda en az 27 kişi yaşamını yitirdi

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan ordusu ile rakip paramiliter güçler arasında bu hafta başında Darfur’un önemli kasabası El-Faşir’de yeniden alevlenen çatışmalarda bir günde en az 27 kişinin öldüğünü açıkladı. 

BM’ye göre, görgü tanıkları Cuma gününden bu yana hava saldırıları, topçu ateşi ve makineli tüfek çatışmalarının şehri vurduğunu ve saatler süren bir savaşın tahmini 850 kişiyi yerinden ettiğini bildirdi.

BM’nin “teyit edilmemiş raporlara” dayanarak verdiği bilgilere göre o gün en az 27 kişi de hayatını kaybetti. Şehirde iletişim neredeyse tamamen kesilmiş durumda ve sağlık görevlileri ile insan hakları savunucuları dünyaya haber ulaştırmakta zorlanıyor.

Sudan geçen yılın Nisan ayından bu yana ülkenin fiili lideri Abdülfettah El Burhan’ın başında bulunduğu ordu ile eski yardımcısı Muhammed Hamdan Daglo’nun komuta ettiği paramiliter Hızlı Destek Güçleri (RSF) arasında yıkıcı bir savaşın pençesinde.

RSF, Fransa büyüklüğünde bir bölge olan ve Sudan’ın 48 milyonluk nüfusunun yaklaşık dörtte birine ev sahipliği yapan Darfur’daki beş eyalet başkentinden dördünü ele geçirdi.

El-Faşir, Darfur’da paramiliter güçlerin kontrolü altında olmayan son büyük şehir. BM ve ABD de dahil olmak üzere uluslararası toplum haftalardır şehre yönelik yaklaşan bir saldırıya karşı uyarıda bulunuyor. (Ajans Bizim)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster