Ana Sayfa Politika 16 Mayıs 2024 60 Görüntüleme

Gültan Kışanak cezaevinden çıktı: Tahliyeye değil barışa ihtiyacımız var

Kobani Davası’nda tahliye olan Gültan Kışanak, cezaevi çıkışında, “Kadınların, halkların, inançların özgür olduğu, kimliklerin ve dillerin sorun olmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz” dedi.
Kocaeli 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Amed Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak 7,5 yıl sonra tahliye edildi. Bugün görülen Kobane Davası’nda Kışanak hakkında “Devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak” iddiası yönünden beraat kararı verildi. “Örgüt üyeliği” iddiası gerekçesiyle 8 yıl ceza verildi. Ceza yarı oranında arttırılarak 12 yıla çıkarılarak tahliye kararı verildi.  
 
Kışanak çok sayıda kişi tarafından cezaevi önünde zılgıtlar ve “Jin jîyan azadî” sloganlarıyla karşılandı.

Bizim aslında tahliyeye değil özgürlük ve barışa ihtiyacımız var

Cezaevi önünde kısa bir konuşma yapan Kışanak, şu ifadeleri dile getirdi: “Bugün Kobanê Kumpas davasında ne yazık ki kumpası devam ettiren bir karar çıktı. Arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşamadılar. Bu nedenle hepimiz çok buruk bir durumdayız. Figen başkanın çok çok selam ve sevgileri vardı. Bizim aslında tahliyeye değil özgürlük ve barışa ihtiyacımız var. Umarım hep beraber bu ülkede sorunları özgürlük temelinde çözecek bir mücadeleyi birlikte yürütüp kazanacağız. Mesele tahliye olmak değil mesele bu ülkenin sorunları çözebileceği bir ortamı yaratmak. Kadınların, halkların, inançların özgür olduğu, kimliklerin ve dillerin sorun olmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz. İçeride ya da dışarıda özgür yaşamak istiyoruz. Dışarıda olmanın tek başına özgürlük olmadığını biliyorum. Hukukun, adaletin, barışın olmadığı yerde özgürlüğü ne yazık ki doyasıya teneffüs edemiyoruz. Bütün Türkiye için halklar için kadınlar için çocuklar için özgür bir gelecek istiyorum.” (MA)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster