Ana Sayfa Gündem 17 Mayıs 2024 72 Görüntüleme

Kobani Davası kararları Diyarbakır’da protesto edildi

Kobani davasında, HDP eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu siyasetçilere yüzlerce yıl hapis cezası verildi. DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, Ceylan AVM önünde mahkemenin verdiği cezayı protesto için açıklama yaptı. Açıklama sırasında AVM’nin önü polis tarafından ablukaya alındı. Açıklamaya DEM Parti milletvekilleri katılmazken DEM Parti yöneticileri  ve polisler arasında sık sık gerginlik yaşandı. DEM Parti İl Eş Başkanlarının polisler yaptıkları müzakere sonucunda abluka altında basın açıklaması yapılmasına izin verildi. 

Grup adına açıklama yapan DEM Parti Diyarbakır Eş Başkanı Abbas Şahin şunları söyledi: “Şunu bir kez daha söylüyoruz; faşizme asla geçit vermeyeceğiz. Faşizme karşı daha çok omuz omuza olmanın, daha çok dayanışmanın olması gerektiği biz zaman dilimindeyiz. Biz bu cezaları tanımıyoruz, biz bu kararı tanımıyoruz. Selahattinler, Figenler, Günay Kubilaylar Kobanî Kumpas Davasında yargılanan tüm arkadaşlarımız, Kürtlerin, Türklerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin ve bu topraklardaki tüm ötekileştirilenlerin gönlünde berat etmişlerdir, özgürlerdir. Haksız ve hukuksuz yere ceza verilen arkadaşlarımız, bütün dünya kamuoyunun vicdanında beraat etmişlerdir. İçeride de dışarıda da mücadelemiz sürecek ve tüm ezilenlerin hakları için birlikte kazanacağız!”

DEM Parti yarın saat 16.00’da Diyarbakır Şeyh Sait Meydanı’nda geniş katılımlı protesto yapılacağını duyurdu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster