Ana Sayfa Ekonomi 16 Mayıs 2024 62 Görüntüleme

Şimşek: ‘Köprü zammının enflasyona etkisi sınırlı olacak’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, otoyol ve köprü zamlarının enflasyona etkisinin sınırlı olacağını belirtti. 

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu açıklamalarda bulundu: “Köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan (taşımacılık maliyetleri kaynaklı tüm dolaylı etkiler dahil) ile sınırlı olacağını öngörüyoruz. Yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlıyız. Mali disiplini güçlendirmek için aldığımız kararlarda dezenflasyon hedefimizi göz önünde bulunduruyoruz. Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi ve önümüzdeki süreçte atacağımız diğer adımlarla maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye desteğimiz artarak devam edecek.”

Otoyol ve köprü ücretleri dün itibarıyla artırılmıştı. 

Bu kapsamda 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden otomobiller için geçiş ücreti yüzde 60 artırılarak 15 liradan 24 liraya çıkarıldı. Osmangazi Köprüsü’nde en ucuz geçiş yüzde 37,9 zamla 290 lirayken 399 lira oldu.  1915 Çanakkale Köprüsü’nde geçiş ücreti 295 liradan 419 liraya (yüzde 42,3), Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ise 35 liradan 49 liraya (yüzde 40) çıktı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster