Ana Sayfa Politika 18 Mayıs 2024 55 Görüntüleme

Diyarbakır’dan Kobani Davası Çağrısı: Kobani Onurumuzdur

Kobani Davasında aralarında Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk’ünde bulunduğu çok sayıda Kürt siyasetçiye verilen yüzlerce yıllık cezaları protesto etmek için DEM Parti üç şehirde eylem başlattı. 

DEM Parti MYK’sının çağrısı ile Diyarbakır, Adana ve İstanbul’da bir araya gelen partililer Kobani Davası kapsamında verilen cezaları “Kobani Onurumuzdur” diyerek protesto etti. 

Diyarbakır’da Şeyh Said(Dağkapı) Meydanında yoğun güvenli önlemleri altında gerçekleştirilen açıklamaya Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Eş Genel Başkan Çiğdem Kılıçgün Uçar, Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek ve Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya,  Mardin Milletvekili Beritan Güneş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun ve çok binlerce partili katıldı. 

“En çok kadın yoldaşlarımız ceza aldı” 

Kobani Davasında verilen cezalara yönelik yapılan açıklamada konuşan DEM Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, “Kobanê Davası’nda verilen kararları kabul etmiyoruz. Biliyoruz ki bu dava hukuki değil, siyasidir. Bundan dolayı mahkeme heyeti değil, saray bu kararı vermiştir. Bazıları normalleşme mesajları veriyor. Kobanê Davası aslında normalleşmenin Kürt düşmanlığı olduğunu gösterdi. En çok kadın yoldaşlarımız ceza aldı, kadın mücadelesi yargılandı. Ne kadar ceza verseniz de kadın mücadelesi ve örgütlülüğü sürecektir” dedi. 

Erkan Baş: Kürt halkına diz çöktüremeyecekler

Açıklamada konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş şöyle konuştu;  “Buradan Dağkapı Meydanı’ndan özellikle söylemek istiyorum: Başaramayacaklar. Kürt halkına diz çöktüremeyecekler, teslim alamayacaklar, yenemeyecekler. Yıllardır, bunların ağ babalarının her tür saldırısına, baskısına, terörüne, zulmüne direnen Kürt halkı, Kürt emekçileri, Kürt yoksulları, onlardan öğrendikleriyle iktidar koltuğunu sağlamlaştırmak için Kürtleri ezmeye karar veren saray rejimine de asla ama diz çökmeyecek”

“Kobani bir dava değil bir kumpastır”

DEM Parti Milletvekili Sinan Çiftyürek de “Kürt katilleri nerede? HDP kadrolarının çoğu cezaevinde. Bu durumu kınıyoruz. Kürt halkı Kobanê’de IŞİD’i yenerek özgürlük mücadelesi verdi. Herkes bu mücadelenin borçlusudur. Bunlara karşı HDP kadroları cezaevine konuldu. Neden 6 yıl boyunca Kobanê davası açılmadı bunu sormak istiyoruz. Normalleşme söylemi var. Evet, en çok Kürt halkı istiyor. Ama bu normalleşmede nedense Kürtler yok” ifadelerini kullandı. 

Daha sonra söz alan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, şunları söyledi “Devlet Kürt halkının zılgıtından, dilinden, yürüyüşünden korkuyor. Kobani bir dava değil bir kumpastır. Kobanide hukukun işlediğini söyleyemez. Kobani kumpas davası bu ülkede ortak yaşam iradesine kurulan bir kumpastır. Buradaki varlığımız Kobani kumpas davasında Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve tüm arkadaşlarımızın mücadele kararlılığıdır”

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster