Ana Sayfa Gündem 18 Mayıs 2024 55 Görüntüleme

Fransa’da bedava dağıtılan son gazete de kağıt baskıyı durduruyor

Fransa’da ücretsiz olarak dağıtılan son gazete olan ve 2002 yılında yayın hayatın başlayan 20 Minutes’ün (20 Dakika) kâğıda basımı Eylül 2024’te sona erecek.

Basın ve Medya Mensupları İttifakı’nın (ACPM) verilerine göre, gazetenin kağıt baskısı 2023 yılında 460 binden fazla tiraja sahipti. Aynı dönemde sadece Le Monde 488 bin kâğıt baskıyla daha iyi bir performans sergiledi. 20 Minutes 2011 yılında günlük bir milyonun üzerinde tiraja sahipti.

ACPM’ye göre, yönetim, Nisan 2024’te 63 milyondan fazla ziyaretle Fransa’da düzenli olarak en çok okunan on internet mecrasından biri oldu ve bu nedenle dijitale odaklanmak istiyor. Yönetim, 2015 yılında, kağıt baskıyı durdurma ihtimalini düşünmüyordu.

İşten çıkarma planı 

Gazete ayrıca, işten çıkarma planı kapsamında çalışanların sayısını üçte bir oranında azaltacak. Gazete, defalarca yeniden yapılanmasına rağmen yıllardır malî darboğaz içindeydi.

Eskiden her gün çıkan gazete artık sadece Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri yayımlanıyor ve Paris, Lille, Lyon, Aix-en-Provence, Marsilya, Toulouse, Bordeaux ve Montpellier’de dağıtılıyordu.

Gazete 2012 itibariyle kırk şehirde dağıtıma giriyordu. Gazetenin başarısı özellikle ulaşım merkezlerinde, tren ve metro istasyonlarında güçlü bir şekilde yer almasından kaynaklanıyordu.

Metronews’in 2015’te kapanması ve CNews’in 2021’de kağıt baskısının sona ermesinin sonra 20 Minutes Fransa’da ücretsiz dağıtılan son gazete olmuştu.

Gazetenin adı, 2000’li yılların başında günlük bir gazeteyi okumak için geçen ortalama 20 dakikalık süreye atıfta bulunuyordu. (Ajans Bizim)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster