Ana Sayfa Gündem 23 Mayıs 2024 55 Görüntüleme

UCM’den Netanyahu’ya tutuklama talebi: Almanya kararı uygularız

Almanya hükümeti, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu hakkında tutuklama kararı vermesi durumunda hükme uyacaklarını  açıkladı. İsrail ise Berlin’den UCM kararına uyulmamasını istedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Sözcüsü Steffen Hebestreit’e, Alman hükümetinin savaş suçları nedeniyle Netanyahu hakkında yapılan tutuklama başvurusunu hatırlatarak çıkacak kararı uygulayıp uygulamayacakları soruldu.

Almanya’ya gelmesi halinde Netanyahu’nun tutuklanacağını kaydeden Hebestreit, bu soruyu “Elbette. Evet, biz kanunlara uyarız.” ifadeleriyle yanıtladı.

İsrail’in Berlin Büyükelçisi Ron Prosor, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Alman hükümetine UCM’nin girişimini reddetmesini istedi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında “insanlığa karşı suç işlemeleri ve savaş suçlusu oldukları” gerekçesiyle yakalama kararı başvurusunda bulundu. Başsavcı Han, İsrailli yetkililere ek olarak Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Sinvar ve Hamas’ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları’nın lideri Muhammed ed-Dayf hakkında da başvuruda bulundu. (Euronews)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster