Ana Sayfa Gündem 24 Mayıs 2024 42 Görüntüleme

CIA Başkanı, Gazze görüşmeleri için devrede

CIA Başkanı, rehine görüşmelerini canlandırmak amacıyla Avrupa’da Mossad Başkanı ve Katar Başbakanı ile görüşecek

The Times of Israel’e iki yetkiliye dayandırdığı habere göre, CIA Başkanı William Burns önümüzdeki günlerde Avrupa’ya giderek Mossad Başkanı David Barnea ve Katar Başbakanı Muhammed bin Abdulrahman Al Thani ile Hamas’ın elindeki İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik görüşmeleri yeniden canlandırmak amacıyla bir araya gelecek.

Üst düzey toplantı, iki hafta önce Hamas’ın Amerikalı, Katarlı ve Mısırlı arabulucular tarafından hazırlanan bir teklife hem ABD hem de İsrail tarafından kabul edilemez bulunan değişikliklerle yanıt vermesinin ardından müzakerelerin kesilmesinden bu yana yapılacak ilk toplantı olacak.

Söz konusu teklif, altı haftalık bir ateşkes dönemi boyunca 33 kadın, yaşlı ve hastanın serbest bırakılmasıyla başlayarak, kalan 128 İsrailli rehinenin aşamalı olarak serbest bırakılmasını öngörüyordu. İkinci aşamada ise kalan rehinelerin serbest bırakılmasının yanı sıra kalıcı bir ateşkes için görüşmeler yapılması öngörülüyordu. Hamas tarafından tutulan rehinelerin cesetleri ise üçüncü aşamada serbest bırakılacaktı.

İsrail’in yeşil ışık yaktığı arabulucuların önerilerine Hamas’ın yanıtı, ilk aşamada 33 canlı rehinenin serbest bırakılmasının reddedilmesi de dahil olmak üzere çok sayıda geniş kapsamlı değişiklik içeriyordu.

Axios haber sitesinin haberini doğrulayan ABD’li bir yetkili ve İsrailli bir yetkili, Mısır istihbarat şefi Abbas Kamel’in de geçmişte olduğu gibi Avrupa’da yapılacak toplantıya katılıp katılmayacağının belli olmadığını ancak Kahire’nin arabuluculuk sürecine dahil olmaya devam edeceğini söyledi. (Ajans Bizim)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster