Ana Sayfa Politika 27 Mayıs 2024 49 Görüntüleme

DEM Parti: İsrail ile askeri ve ticari tüm ilişkileri kesin!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi(DEM Parti), İsrail’in Refah saldırılarını ilişkin basın açıklaması düzenledi. DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu(MYK) tarafından yapılan açıklamada Refah saldırıları kınanarak hükümete,” Türkiye halklarının gözünü boyamaya çalışmaktan vazgeçin, askeri ve ticari tüm ilişkileri kesin!” çağrısında bulunuldu.

DEM Parti MYK’sı tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

“Netanyahu hükümetinin Filistin halkına yönelik katliamları sınır tanımıyor. Yerinden edilmiş Filistinlilerin bulunduğu Refah’taki çadır kente İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırıyı DEM Parti olarak en güçlü şekilde kınıyoruz. 

Uluslararası Adalet Divanı tarafından 24 Mayıs’ta alınan yeni tedbir kararları İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına hükmetmişti. Ancak bu karara rağmen Refah’taki çadırlara yönelik gerçekleştirilen katliam Netanyahu hükümetinin pervasızlıkta geldiği acımasız aşamayı gözler önüne seriyor. 

Tüm dünya halklarına çağrımızdır

Bu saldırılar karşısında tepki vermeyen ve göstermelik tavır sergileyen her devlet Netanyahu hükümetinin suç ortağı konumundadır. Herkesin gözü önünde katliamlar yapan İsrail ordusunun durdurulamamasının temel nedeni devletlerin katliama yol veren tavrıdır.

Tüm dünya halklarına çağrımızdır: Halklar olarak bu katliamı durdurabiliriz. Herkes kendi ülkesindeki iktidara İsrail’e karşı, savaşa son verecek nitelikte adımlar atmaya zorlamak için demokratik basınç uygulamalıdır.

Bizler de DEM Parti olarak AKP-MHP iktidarına sesleniyoruz: İsrail’e karşı politikanızda samimi olun, Türkiye halklarının gözünü boyamaya çalışmaktan vazgeçin, askeri ve ticari tüm ilişkileri kesin!

Mücadele mirasımızın bizlere yüklediği sorumluluğun bilinciyle mazlum Filistin halkının her daim yanında olduğumuzu bir kere daha haykırıyoruz. Yaşasın Filistin halkının onurlu mücadelesi!”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster