Ana Sayfa Gündem 27 Mayıs 2024 47 Görüntüleme

300 milyon çocuk internette cinsel taciz mağduru

300 milyondan fazla çocuğun geçen yıl çevrimiçi cinsel istismar ve sömürü mağduru olduğu açıklandı.

İskoçya’da Edinburgh Üniversitesinde yapılan bir araştırmada, dünyadaki çocukların sekizde birinin ya da yüzde 12,6’sının geçen yıl cinsel görüntü ve videolarla rıza dışı konuşma, paylaşma ve bunlara maruz kaldığını tespit etti.

Bu oran, yaklaşık 302 milyon çocuğa karşılık geliyor.

Buna ek olarak, dünya genelindeki çocukların yüzde 12,5’inin (300 milyon) geçen yıl cinsel eylem talepleri de dahil olmak üzere istenmeyen cinsel konuşmalar gibi çevrimiçi taleplere maruz kaldığı tahmin ediliyor.

Üniversitenin Childlight girişimine göre, anketler, İngiliz erkeklerin yüzde 7’sinin ya da 1,8 milyonunun bir noktada çocuklara karşı çevrimiçi suç işlediğini kabul ettiğini ortaya koyuyor.

Bu oran, Londra’nın ünlü Wembley stadyumunu 20 kez doldurmaya eşdeğerdir.

Childlight başkanı Paul Stanfield, “Çocuk istismarı materyalleri çok yaygın (…) Bu, çok uzun süredir gizli kalmış küresel bir sağlık salgınıdır. Her ülkede görülüyor, katlanarak büyüyor ve küresel bir müdahale gerektiriyor. Acilen harekete geçmeli ve bunu önlenebilecek bir halk sağlığı sorunu olarak ele almalıyız. Çocuklar bekleyemez” dedi.

Childlight girişimi ayrıca, ABD’de her dokuz erkekten birinin, yani yaklaşık 14 milyon erkeğin, çocuklara karşı çevrimiçi suç işlediğini kabul ettiğini, Avustralya’da ise erkeklerin yüzde 7,5’inin aynı şeyi söylediğini ortaya koydu.

Araştırma ayrıca, birçok erkeğin, gizli kalacağını düşündükleri takdirde çocuklara karşı fiziksel cinsel suçlar işlemeye çalışacaklarını itiraf ettiklerini gösterdi.

Üniversitede uluslararası çocuk koruma profesörü olan Debi Fry, konunun “her sınıftaki, her okuldaki, her ülkedeki” çocukları etkilediğini söyledi.

Fry, “Bunlar zararsız görüntüler değil, son derece zarar verici (…) ve bu istismarcı içeriğin kaldırılmasındaki başarısızlık da devam ediyor” dedi. (Ajans Bizim)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster