Ana Sayfa Politika 2 Haziran 2024 37 Görüntüleme

DEM Parti’den tasarruf paketi çıkışı: Talan edilmiş belediyelere de çözüm bulunmalıdır

Halkların Eşitlik Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Yerel Yönetimler Kurulundan sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, Diyarbakır’da Belediye Eş Başkanlarının katılımıyla “tasarruf tedbirlerine” ilişkin açıklama yaptı. Burada konuşan Tiryaki, DEM Parti Belediyelerinin gereksiz harcamaları kıstığını, hizmeti en düşük maliyetle yapmaya çalıştığını ancak iktidarın açıkladığı “tasarruf tedbirleri” paketi gerekçe gösterilerek belediyelerin çalıştırılamaz hale getirilmeye çalışıldığını söyledi.

Hile ile yenilenen Hilvan seçimlerine işaret eden ve halkın bu konuda gereken cevabı vereceğini belirten Tiryaki, “31 Mart seçimlerinde halkımız kayyım siyasetine çok güçlü bir yanıt verdi, kayyım siyasetini kabul etmediğini, etmeyeceğini bir kez daha gösterdi” diye konuştu. Kayyımların halkın sadece iradesini değil aynı zamanda halkın kaynaklarını çaldığını dile getiren ve “Belediyelerimiz talan edilmiş durumda, belediyelerimiz iş yapamasın, belediye ile halk karşı karşıya gelsin diye seçimden kısa süre önce binlerce kişinin işe alındığını gördük” diyen Tiryaki, yürütülen talan siyasetini tek tek örnekleriyle anlattı. Tiryaki bütün bunlara rağmen yakınmadıklarının altını çizerek şunları söyledi:

Bütün sorunlarımızı çözeceğiz, yeter ki iktidar engel olmasın

“Bizler zümrüdü anka gibi küllerinden doğan bir halkın çocuklarıyız. Her sorunumuzu çözebiliriz, çözeceğiz de. Yeter ki siyasi iktidar köstek olmasın. Hazine ve Maliye Bakanı birkaç milyar dolar kredi bulmak için ülke ülke dolaşıyor. Bu siyasi iktidar engel olmazsa metro ve raylı sistemlerden şehirlerimizin alt yapısının yenilenmesine kadar, temiz su sorununun çözülmesinden planlı kentler kurulmasına ve yerinde dönüşüme kadar her il, ilçe ve beldemizin sorunlarını çözebiliriz. Belediye eş başkanlarımız harıl harıl çalışıyor, uzun vadeli krediler ve hibeler bulmaya çalışıyor. Bütün şehirlerimizin, ilçelerimizin ve beldelerimizin sorunlarını biliyoruz. Her sorunumuzu çözebiliriz, kaynak bulabiliriz yeter ki siyasi iktidar engel olmasın. Projelerimizi hayata geçirmemize engel olmasın.”

Tiryaki aynı zamanda iktidara kayyımların yaptığı borçların sorumluluğunu alması çağrısı yaptı. Tasarruf tedbirlerini de açıklayan Tiryaki; “Kısa süre önce iktidar tasarruf tedbirleri paketini açıkladı. Elbette kamuda tasarrufu destekliyoruz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Mesele şu ki tasarruf tedbirleri kararları yerel yönetimlerin mevcut durumları göz önünde bulundurulmadan alınmış kararlardır. Eğer bu kararlar hayata geçirilirse belediyelerimizin hiçbirine hiçbir iş yaptırılmayacak.” dedi. 

Yaptığımız hiçbir işe onay verilmiyor

İktidarın açıkladığı tasarruf tedbirleri paketinde yer alan “kamu kurumları 3 yıl boyunca hizmet binasını satın alamayacak, kiralayamayacak, hizmet binası yapamayacak, bunun için arsa bile satın alamayacak” kararına işaret eden Tiryaki; “Bu karar gerekçe gösterilerek belediyelerimizin yapmak istediği hiçbir inşaata izin vermiyor siyasi iktidar. Projelerimizi hazırlıyoruz, bakanlığa gönderiyoruz, tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek bunlara izin verilmiyor. “3 yıl boyunca hiçbir araç satın alınamayacak” deniliyor. Bu araçlar için genel tedbirler kullanılmış ki belediyelerimizin acil gereksinimi olan araçlar da bu karar uyarınca satın alınamayacaklar” dedi.

Tiryaki, her türlü tasarruf tedbirinin hayata geçirilmesine gereken desteği vereceklerini, ancak belediyelerin çalışmalarının engellenmesini kabul etmeyeceklerini belirterek, “En kısa sürede bakanlıklarla, belediyelerin çalışmalarını engelleyici bu kararların geri alınması için görüşeceğiz. Bu sorunların çözülmesi için çabalayacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster