Ana Sayfa Gündem 9 Haziran 2024 46 Görüntüleme

DBP Eş Genel Başkanları Diyarbakır’da: Halk buluşmaları ve yürüyüş ile kayyumlar protesto edilecek

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari belediyesine kayyum atanması ve belediye eş başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın tutuklanması nedeniyle başlattığı nöbet eylemlerini sürüyor.

Nöbet eylemlerinin 6. gününde olduğu Diyarbakır’da (Amed) bugün büyük bir halk buluşması gerçekleştirilecek. Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Ofis semtinde  gerçekleştirilecek buluşmaya DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, DEM Parti Milletvekilleri, Parti yöneticileri ve belediye eş başkanlarının katılacağı bildiriliyor. Saat 19:00 düzenlenecek buluşmanın ardından yapılan yürüyüş ile Hakkari Belediyesine kayyum atanması protesto edilecek. 

Dün akşam saatlerinde DEM Parti ve DBP Amed İl Örgütü, DEM Parti Diyarbakır Milletvekilleri Adalet Kaya ve Ceylan Akça Cupolo Diyarbakır sokaklarında anonslar yaparak halk buluşması ve yürüyüş için katılım çağrısında bulundu. 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster