Ana Sayfa Gündem 20 Haziran 2024 44 Görüntüleme

Hizbullah’tan İsrail ve Kıbrıs Rumlarına uyarı

İsrail karşı yapacakları saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Hizbullah lideri  Nasrallah, Lübnan’a olası bir saldırıda İsrail uçaklarına üslerini açması halinde Kıbrıs Rum kesimini de hedef alacakları uyarısında bulundu.

İsrail ordusunun 11 Haziran’da Lübnan’ın güneyine düzenlediği hava saldırısında öldürülen Hizbullah komutanı Talib Sami Abdullah için düzenlenen anma törenine video-konferansla katılarak konuşan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, İsrail’le topyekûn bir savaşa hazır olduklarını söyledi ve Lübnan’a olası bir saldırıda İsrail uçaklarına üslerini açması halinde Kıbrıs Rum kesimini de hedef alacakları uyarısında bulundu.

Nasrallah, bu durumda Kıbrıs Rum bölgesini “savaşan bir taraf” olarak göreceklerini ve buna göre tutum sergileyeceklerini belirtti. İsrail’in Kıbrıs’ta sürekli askeri tatbikat yaptığına dikkat çeken Nasrallah, Lübnan’a yönelik olası bir saldırıda Kıbrıs Rum kesiminin havaalanlarının ve üslerinin kullanılacağı yönünde istihbarat ve duyumlar aldıklarını kaydetti.

Hizbullah ilk kez Kıbrıs’ı hedef aldı Rum yönetimi taraf değiliz dedi

Hizbullah lideri, Avrupa Birliği üyesi Kıbrıs Rum kesimini ilk kez böylesi bir açıklamayla hedef almış oldu. Kıbrıs Rum kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis ise İsrail ve Hizbullah arasında taraf tutmadıklarını söyledi. Hristodulidis, “Kıbrıs sorunun değil, çözümün parçasıdır” dedi ve ülkesi üzerinden Gazze’ye insani yardımların aktarıldığını hatırlattı.

Kıbrıs Rum kesimi geçmişte zaman zaman İsrail ordusunun tatbikatlarda hava sahasını kullanmasına izin vermişti. Kıbrıs Rum yönetiminin kontrolünde olmayan adadaki iki İngiliz üssü (Ağrotur ve Dikelya) ise geçmişte Suriye ve Yemen’de düzenlenen çeşitli saldırılarda kullanılmıştı. 

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah İsrail’i de, topyekûn bir savaşa girmeleri halinde bu savaşın kendileri için “herhangi bir kuralı ve sınırı olmayacağı” yolunda uyardı. Nasrallah, Hizbullah’ın topyekûn bir savaş peşinde olmadığını belirterek, “Ancak eğer böyle bir savaş çıkarsa İsrail’deki hiçbir yer roket ve SİHA saldırılarına karşı güvende olamaz” dedi. (Ajans Bizim)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster