Ana Sayfa Gündem 5 Temmuz 2024 74 Görüntüleme

Öldürülen Kar’ın kardeşi konuştu: Tehdit ediliyorum

Diyarbakır’da eski eşi tarafından öldürülen Hilal Kar’ın ailesi Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Burada konuşan Kar’ın kardeşi Rabia “tehdit ediliyorum” dedi.
Rojan Mamo
 
Diyarbakır’in Bağlar ilçesine bağlı 5 Nisan Mahallesi’nde, 23 Haziran’da 33 yaşındaki Hilal Kar, sokakta yürüdüğü esnada dini nikahlı olduğu Mehmet Demirhan tarafından ateşli silahla öldürüldü. 
Hilal Kar’ın faili Mehmet Demirhan aradan geçen 13 güne rağmen yakalanamadı. Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı ve Hilal Kar’ın ailesi Diyarbakır Adliyesi önünde yetkilileri göreve çağırmak için basın açıklaması düzenledi.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi(DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi yöneticileri ve Hilal Kar’ın ailesinin katıldığı açıklamayı İHD  Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Avukat Berfin Elçi okudu. Elçi, Kar’ın ailesiyle yaptıkları görüşmede, fail Mehmet Demirhan’ın 5 yaşındaki müşterek çocukları olan Argeş’i de kaçırdığı belirtildiğini aktardı.
 

Cinayet Şube ile ters düşeriz denilerek işlem yapılmadı

Fail Demirhan’ın silahlı olarak olay yerine geldiğini ve Kar’ı “planlı ve tasarlayarak” öldürdüğüne dikkat çeken Elçi, Kar’ın ailesinin failin yanında götürdüğü 5 yaşındaki Argeş için Diyarbakır Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü’ne başvurduğunu ancak kendilerine yetkililerin “Cinayet Şube ile ters düşeriz” denilerek, işlem yapılmadığını belirtti. 
 

Fail Demirhan’ın uyuşturucudan sabıkası olduğunu kaydeden Elçi, “13 gündür failin yakalanmaması ve 5 yaşındaki çocuğa ulaşılmaması etkin bir soruşturmanın yürütülmediğini göstermektedir. Çocuğun fiziki ve psikolojik durumu açısından hayati tehlikesinin olabileceği endişemiz artmıştır” diye belirtti. 

Cupolo: Tek yapılmayan şey kadınları korumak

Eylemde konuşan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Failin Hilal Kar’ın 5 yaşındaki erkek çocuğunu da alarak kaçtığını ve her tarafı MOBESE, karakolla çevrili bir kentte failin bulunamadığını söyledi. 

9.Yargı paketi adı altında kadınlarım kazanımlarının ellerinden alınmaya çalışıldığını da belirten Cupolo, “Sokaklarda kadınların hangi havuza nasıl gireceğine karışan ve onları katletmekle övünen erkeklerin gezmesine izin veriliyor. İstanbul Sözleşmesi’nden çekiliyor, 6284’teki nafaka hakkı maddesine takılarak, kadınları koruyan mekanizmalar alaşağı ediliyor. Tek yapılmayan şey kadınları korumak ve kadınlara utanmadan bana 3-5 çocuk yapın diyorlar. Bu zihniyeti lanetliyoruz” dedi.  


Kar’ın Kardeşi: Tehdit Ediliyorum 

Failinin yakınları tarafından tehdit edildiğini söyleyen Kar’ın kardeşi Rabia Kar şunları söyledi: “Katil Mehmet Demirhan hala aramızda ve hala bir sürü cana zarar verecek güçtedir. Devlet, tüm Türkiye çapında arıyoruz demesine rağmen 13 gün az bir zaman değil. Yeğenim Argeş’i alıp kaçırdı. Her şeyi planlayarak, yaptı. Ablam sabah çocuklarına ekmek kazanmak için işe giderken öldürüldü. Hilaller, Ayşeler, Fatmalar ölmesin. Artık bir çare bulunsun. Herkes sesimizi duysun. Lütfen duyun. 13 gün oldu. Benim yeğenlerim yetim, öksüz kaldı. Benim canım da tehlike de bende tehdit edildim. Karakola bildirdiğim halde somut delil istendi. Somut delil yok, ben öldürülünce mi her şey çözülecek? Ben ablam gibi katledilince mi her şey sonuca varacak, evime giremiyorum.” 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster