Ana Sayfa Gündem 28 Temmuz 2024 49 Görüntüleme

İzmit Belediyesi yeni toplu sözleşme imzaladı: Aile içi şiddete maaş cezası

İzmit Belediyesi Tüm-Bel Sen ile yeni toplu sözleşme imzaladı. Toplu sözleşmeye göre belediye çalışanlarının aile içi şiddet uyguladığı tespit edildiğinde, çalışanın mali ve sosyal yardımları şiddet mağduru eşine ödenecek

Atilla Yüceak

Kocaeli- İzmit Belediyesi ile Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesi arasında imzalanan 2024-2025 yılı Toplu Sözleşmesi, aile içi şiddete karşı önemli bir madde içeriyor. Sözleşmeye göre, belediye çalışanlarının aile içi şiddet uyguladığı tespit edildiğinde, çalışanın mali ve sosyal yardımları şiddet mağduru eşine ödenecek. Bu düzenlemenin hayata geçmesi için adli soruşturma ve tespit şartı aranacak, ayrıca darp raporu, tutanak, ceza kararı gibi belgelerin kuruma yazılı olarak iletilmiş olması ve sendikanın yazılı başvurusu gerekecek.

İzmit Belediye Başkanlığı ile Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesi arasında 2024-2025 yılı Toplu Sözleşmesi İzmit Belediyesi hizmet binasında düzenlenen imza törenine ile imzalandı. Törene, İzmit Belediye Başkanı  Fatma Kaplan Hürriyet ve Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesi ve belediye çalışanları katıldı. Burada konuşan Fatma Kaplan Hürriyet, “Geçtiğimiz hizmet dönemimiz de olduğu gibi yeni hizmet dönemimiz boyunca elimizdeki olanakları daima emekçilerimizin lehine kullanmaya çalışacağız. Belediyemizin mali bütçesini de göz önünde bulundurarak, çalışma arkadaşlarımızın haklarını korumaya, personelimizin alın terinin karşılığını vermeye çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda sendikamızla beraber zam yapılmasını içeren toplu sözleşmeye imza attık” dedi. 

“Çalışma arkadaşlarımızı ailemizin bir ferdi gibi görüyoruz”

Zor ekonomik koşullara rağmen bu sözleşmeyi imzaladıklarını belirten İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şunları söyledi: “Her fırsatta altını çizdiğim gibi çalışma arkadaşlarımızı ailemizin bir üyesi gibi görüyor ve onların mutlu olduğu bir çalışma ortamını hedefliyoruz. Bizim için personelimizin mutlu olması çok önemli. Bugüne kadar hem memur hem de işçilerimizin sendikal yönetimlerle de iyi ilişkilerimiz oldu, olmaya devam edecek. Memurlarımızın özlük haklarını ve diğer sosyal haklarını muhafaza ettik. Çalışma arkadaşlarımızın verdikleri emek doğrultusunda yapmamız gereken neyse imkanlarımız dahilinde onu yaptık. Sendika yöneticilerimiz de bu konuda ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesi’ne ve ekibine teşekkür ediyorum. Sözleşmemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

İmza töreninin ardından konuşan Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Güzide Saatçi ise önemli bir sözleşmeye imza attıklarını belirterek şunları söyledi: “Yerel yönetimlerde toplu sözleşmeler ile emekçilerin her geçen gün daha da zorlaşan ekonomik koşullarının giderilmesi ve çalışma barışının sağlanması adına önemli ve anlamlı toplu sözleşmelerin imzalandığını İzmit Belediyemizde de mevcut olanaklar içerisinde çok verimli bir sözleşmeye imza attık”

Aile içi şiddete maaş cezası, İşçilere eğitim yardımı

İzmit Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında imzalanan yeni toplu sözleşmeye göre belediye bünyesinde çalışan 210 personele şu sosyal haklar sağlandı:

“Sözleşmeden yararlanan belediye çalışanlarının, ailesinin şikâyeti üzerine aile içi şiddet uygulandığı tespit edildiği durumlarda; söz konusu çalışanın sözleşme hükümlerinde yer alan mali ve sosyal yardımlar, çalışanın şiddet mağduru eşine ödenir. Bu durum için adli bir soruşturma ve tespit şartı aranır. Ayrıca bu adli soruşturmanın varsa darp raporu, tutanağı, ceza kararı vs, kuruma yazılı olarak iletilmiş olması ve Sendikanın da konuya dair yazılı başvurusu, söz konusu işlem için ön şart olarak kabul edilir.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın çalışanlar, Sendikanın tertip etmiş olduğu etkinliğin gerçekleştiği süre boyunca “idari izinli” sayılırlar.

Memurlara ilave olarak en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) %120’si verilir.

Yiyecek yardımı ile yapılan ödemeye ek olarak ödenmesine 1 Ocak 2025 tarihinde başlanmak üzere ayrıca her ay 1.350 yemek yardımı ödemesi yapılır.

Eğitim-öğretim dönemi başlangıcında (Eylül ayı içerisinde) öğrencisi bulunan her memur personel için (Mükerrer üniversite eğitimi hariç) bir kez 2.000 TL eğitim ikramiyesi verilir.

Ramazan Bayramı’nda bir kez 1.353 TL bayram ikramiyesi verilir.

Kurban Bayramı’nda bir kez 3.000 TL bayram ikramiyesi verilir.

1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Bayramında bir kez 1.353 TL verilir”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster