Ana Sayfa Genel 5 Ağustos 2024 42 Görüntüleme

Milyonlarca kullanıcının gözü bu toplantıda: Ulaştırma Bakanlığı ve Meta temsilcileri bugün görüşecek

Türkiye'de milyonlarca kullanıcı, 2 Ağustos'tan beri Instagram'a erişemiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle bugün yeniden görüşme yapacaklarını belirtti.

Türkiye’de milyonlarca Instagram kullanıcısı, 2 Ağustos’tan beri platforma erişim sağlayamıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, bakanlık ve Instagram yetkililerinin geçtiğimiz hafta bir görüşme gerçekleştirdiğini ve bugün yeniden bir araya geleceklerini duyurdu. Uraloğlu, “Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerini ilettiklerini belirtti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos’ta Türkiye’de Instagram’a erişim engeli getirmiş, ancak konuya dair bir açıklama yapmamıştı. Uraloğlu, platformun “katalog suçlara” karşı gerekli önlemleri almadığını ifade etmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan da aynı gün yaptığı bir paylaşımda, Instagram’ın kendilerine bildirilen suçlara karşı gereken adımları yerine getirmediğini belirtti. Meta’nın sözcüsü ise BBC Türkçe‘ye yaptığı açıklamada, “Türkiye’de Instagram’a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum bırakılırken işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Ancak açıklamada Türk yetkililer ile yapılan müzakerelere değinilmedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster