Ana Sayfa Genel 17 Ağustos 2024 36 Görüntüleme

Naif İşçi’nin Tahliyesi 5. Kez Ertelendi

Cizre’de 2010 yılında tutuklanan Naif İşçi’nin tahliyesi, “açlık grevi” ve “pişmanlık” dayatmasını reddettiği gerekçesiyle 5’inci kez ertelendi. İşçi, 14 yıldır cezaevinde tutulmakta ve sol bacağında sağlık sorunları yaşıyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2010 yılında gözaltına alınıp tutuklanan Naif İşçi’nin tahliyesi, 5’inci kez ertelendi. 28 yaşındaki İşçi, “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “örgüt propagandası yapmak” ve “toplantı, gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet” suçlamalarıyla yargılandığı davada 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay, İşçi’nin yaşını dikkate alarak cezayı 16 yıla indirdi, ancak İşçi infaz süresini tamamlamasına rağmen koşullu salıverilme hakkını elde edemiyor. İşçi’nin tahliyesi, “açlık grevine girmek” ve “pişmanlık” dayatmasını reddetmesi gerekçesiyle 5’inci kez ertelendi. Ahlat T Tipi Cezaevi İdari ve Gözlem Kurulu, 1 Ağustos’ta verdiği kararla tahliyesini 3 ay erteledi.

İdari ve Gözlem Kurulu, tahliye erteleme gerekçesinde Naif İşçi’nin kullanmadığı ifadeleri öne sürdü. Kurulun kararında, İşçi’nin 18 kez “Açlık grevi yapmak”, 10 kez “Gereksiz olarak marş söylemek veya slogan atmak”, 4 kez “Kurumda korku, kaygı veya panik yaratabilecek biçimde söz söylemek veya davranışta bulunmak – kapıya vurmak”, 1 kez “Olumsuz davranışa yönelik gruplaşmaya neden olmak veya bu amaca yönelik gruba katılmak”, 1 kez “Kurumda gereksiz gürültü yapmak”, 1 kez “Kurumda korku kaygı veya panik yaratabilecek biçimde söz söylemek veya davranışta bulunmak- sözlü tartışma”, 1 kez “Suç örgütlerinin eğitim ve propaganda faaliyetlerini yapmak veya yaptırmak” suçlarını işlediği iddialarına yer verildi. İşçi, bu iddiaları reddederek karara itirazda bulundu. Avukatları da kurulun kararına karşı itiraz edeceklerini belirtti.

Naif İşçi Kimdir?

Naif İşçi, henüz 14 yaşındayken, Şırnak’ın Cizre ilçesinde, evlerinin bahçesinde patlayıcı madde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı. Gözaltına alındıktan sonra ilçede gerçekleşen gösterilere katıldığı iddia edilen İşçi, “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” ve “tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak” suçlamalarıyla Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı ve toplam 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklanmadan kısa bir süre önce trafik kazası geçiren ve sol bacağında platin bulunan İşçi, 14 yıldır cezaevinde tutuluyor ve bu süreçte sol bacağı kısalarak yürümekte zorluk çekmeye başladı. (MA)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster