Ana Sayfa Genel 2 Nisan 2024 65 Görüntüleme

İsrail bu kez yabancı yardım görevlilerini vurdu

Aralarında Avustralya, İngiltere ve Polonya vatandaşlarının da bulunduğu yedi yardım görevlisi İsrail tarafından Gazze’de öldürüldü

İsrail ordusu Gazze’nin değişik bölgelerindeki hava saldırılarını sürdürdü. 

Bu saldırıların birinde bir depoya malzeme bıraktıkları belirtilen World Central Kitchen (WCK) için çalışanların aracı da hedef alındı. Saldırıda aralarında bir Avustralya, bir İngiltere ve bir Polonya vatandaşının da bulundu 7 görevli öldü. 

25 hedef vuruldu

İsrail ordusu,) Gazze’de son bir günde yaşanan çatışmalarla ilgili bir güncelleme yayınlayarak Gazze genelinde 25 hedefi hava saldırılarıyla vurduklarını açıkladı.

Ordunun İbranice X hesabından yapılan güncellemede WCK olayıyla ilgili ayrıntılara yer verilmezken, hedefler arasında silah depoları ve diğer “terörist altyapıların” bulunduğu belirtiliyor.

Ordu, çatışmaların Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinde devam ettiğini bildirdi. 

Polonya teyit bekliyor

BBC’nin haberine göre, Polonya Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırı sırasında ölen yardım görevlileri arasında bir Polonyalının da bulunduğu yönündeki haberlerle ilgili olarak İsrail’den resmi teyit beklendiğini açıkladı. 

Przemysl Belediye Başkanı Wojciech Bakun, Polonyalı yardım görevlisini Damian Sobol olarak teşhis etti.

Ancak birkaç dakika önce Polonya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Paweł Wroński bir basın brifinginde bakanlığın World Central Kitchen’dan (WCK) bir Polonya vatandaşı da dahil olmak üzere ekibinden yedi kişinin saldırıda öldüğüne dair bir açıklama da dahil olmak üzere raporlar aldığını söyledi.

Yetkililer, kurbanın kimliği konusunda İsrail hükümetinden resmi teyit beklediklerini söyledi.

Sobol’un iş arkadaşları sosyal medyada, Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Ukraynalı mültecilere yardım ulaştırılmasında görev aldığına dair yorumlar paylaştı.

 

Kaynak: Ajans Bizim

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster