Ana Sayfa Gündem 27 Ağustos 2024 48 Görüntüleme

İsrail’in Gazze’deki saldırılarında 8’i çocuk 18 kişi öldü

İsrail'in Gazze'deki hava saldırılarında, aralarında çocukların da bulunduğu en az 18 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda birçok bina yıkıldı, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Filistinli yetkililer, İsrail’in Gazze Şeridi’nde düzenlediği hava saldırılarında aralarında sekiz çocuğun da bulunduğu en az 18 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hamas yönetimindeki hükümete bağlı Sivil Savunma, Pazartesi günü geç saatlerde Gazze Şehri’nin Tufah mahallesine yapılan hava saldırısında üç çocuk ve annelerinin öldüğünü duyurdu. Ayrıca saldırının ardından üç kişinin daha kaybolduğu belirtildi. Gazze Sağlık Bakanlığı’nın aktardığına göre, Gazze’nin merkezinde bir binanın vurulması sonucu bir çocuk, üç kadın ve bir erkek hayatını kaybetti. Han Yunus’taki Nasır Hastanesi, Salı günü erken saatlerde Gazze’nin güneyinde bir eve düzenlenen saldırıda bir adam, üç yaşlarında üç çocuğu ve bir kadının öldüğünü belirtti. Ayrıca Salı günü erken saatlerde Han Yunus’un batısındaki bir evin hava saldırısıyla tamamen yıkıldığı ve aralarında bir çocuğun da bulunduğu en az dört kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gazze’deki saldırılar ve ölümler

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre bir başka saldırıda Gazze’nin merkezinde bir bina vuruldu ve bir çocuk, üç kadın ve bir erkek öldü.

Cenazelerin kaldırıldığı Han Yunus’taki Nasır Hastanesi tarafından verilen kayıp listesine göre, Salı günü erken saatlerde Gazze’nin güneyinde bir eve düzenlenen saldırıda bir adam, 3 yaşlarında üç çocuğu ve bir kadın olmak üzere beş kişi öldü.

Salı günü erken saatlerde düzenlenen bir başka hava saldırısında ise Han Yunus’un batısındaki bir ev dümdüz edildi ve ölülerin kaldırıldığı Nasır Hastanesi’ne göre aralarında bir çocuğun da bulunduğu en az dört kişi hayatını kaybetti.  (Ajans Bizim)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster