Ana Sayfa Gündem 31 Ağustos 2024 81 Görüntüleme

Resmi Gazete yayınlanan karar ile 37 kişi ve 19 kuruluşun malvarlığı donduruldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 28 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan karar doğrultusunda, terör örgütleriyle iltisaklı 37 kişi ve 19 tüzel kuruluşun malvarlıkları donduruldu

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı imzası ile  31 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda, terör örgütleriyle iltisaklı olduğu tespit edilen gerçek ve tüzel kişilere ait malvarlıklarının dondurulmasına karar verdi. 28 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/6 sayılı karar, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’a dayanarak alındı. Bu karar, Türkiye genelinde bulunan birçok kişi ve kuruluşun malvarlığının dondurulması yönünde uygulanabilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı kararda, malvarlığı dondurma işleminin 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’un 7. maddesine dayanarak yapıldığı belirtiliyor. Karar, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nin ilgili hükmü doğrultusunda alındı.

Malvarlığı Dondurulan Kişiler ve Kuruluşlar

 Resmi Gazete’de yayımlanan listede PKK/KCK  ile iltisaklı olduğu belirlenen 14 kişinin malvarlığı donduruldu. Listede yer alan isimler arasında Ahmet Özer, Bedri Yakut, Celal Sönmez ve Mustafa Yılmaz gibi kişiler bulunuyor. Bu kişiler, doğum yerleri ve tarihleriyle birlikte ayrıntılı bir şekilde listelendi.

 Aynı karar kapsamında, PKK/KCK ile bağlantılı olduğu tespit edilen “Göç İzleme Derneği” adlı tüzel kişinin de malvarlığı donduruldu. Dernek zorla göç ettirilen gruplar arasında sosyal dayanışmayı geliştirmek ve göç mağdurlarının insanca yaşama yönelik taleplerini yükseltmek amacıyla 2016 yılında İstanbul’da kuruldu.

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararın gerekçesinde GÖÇİZDER’in “örgüt ile iltisaklı” olduğu iddia edildi. Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. 

Malvarlığı dondurulan diğer kişiler arasında Maoist Komünist Parti (MKP) ile iltisaklı olduğu belirlenen 5 kişi de yer alıyor. Bu listede ise Atas Erol, Kazım Doğan, Esma Yılmaz gibi isimler bulunuyor. Bu kişilerin doğum yeri ve tarihleri de kararda yer aldı.

FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu belirlenen kişiler arasında Aysal Ataycı ve Cemil Topkapan da yer almakta. Bu kişilerin malvarlıkları, kanun kapsamında dondurulmuş durumda.

Ayrıca  FETÖ/PDY bağlantılı olduğu belirlenen ve farklı ülkelerde faaliyet gösteren 18 tüzel kişi ve kuruluşun malvarlıkları da donduruldu. Listede “Time to Help” adlı yardım kuruluşunun Almanya, Belçika, Birleşik Krallık, Fransa ve diğer birçok ülkedeki şubeleri bulunuyor. Ayrıca, Tanzanya’da faaliyet gösteren “Time to Help Tanzania”, İsviçre’deki “Time to Help Switzerland” gibi kuruluşlar da karar kapsamında yer alıyor.

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster