Ana Sayfa Ekonomi, Politika 14 Haziran 2023 349 Görüntüleme

Erkan Baş depremzedelere gelen elektrik faturalarına tepki gösterdi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM’de yaptığı basın toplantısında, depremzedelere gönderilen elektrik faturalarına tepki gösterdi.

Erkan Baş konuşmasına ” Can Atalay bir an önce serbest bırakılmak zorunda. Adalet Bakanı’nın yorumu hiç önemli değil, Anayasa’nın hükmü çok açık, milletvekilimiz derhal tahliye edilmelidir.” diyerek başladı.

Erkan Baş, “Can Atalay Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyeliği için adayımızdır. Bu utanç da size düşsün. Meclis’in İnsan Hakları Komisyonu üyesi bir milletvekini cezaevinde tutmaya, bu utanca ortak olabilecekler mi merak ediyorum.

“Can Atalay’ın olmadığı bir Meclis bizim için yok hükmündedir.”

Depremzedelere elektrik faturası gönderilmesine tepki gösterdi

Can Atalay dışarıda olsaydı en başta peşine düşeceği şeylerden biri de bu olacaktı.” ifadelerini kullandı.

Şirketin ismini “Sabancı Holding ve Alman E.ON’un sahibi olduğu Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.” olarak açıklayan Baş şunları söyledi:

“Aylardır varlıkla yokluk arasında gidip gelen, çadırlarda konteynerlerde yaşanan insanlarımıza binlerce liralık faturalar yolluyorlar. Bu kadar mı arsızsınız! Bu kadar mı insanlığınızı kaybettiniz! Bu faturalara onay verenler geceleri nasıl uyuyabiliyor! Bunların çocukları aileleri yok mu, onların yüzlerine nasıl bakıyorlar!

“Hep beraber el üstünde tutmamız gereken deptremzede yurttaşlara gönderilen o faturların da hesabını soracağız bir gün.”

Marmaray’ın çarptığı 26 yaşındaki işçinin ölümüne ilişkinse TİP Genel Başkanı:

“Bu kadar insanlıktan çıkmışi, bu kadar işçiye, emekçiye düşman bir iktidarı yenemediğimiz için yerin dibine girmek istiyorum.

“Göz göre göre hayattını kaybetti, bu arkadaşımızın adı Vedat Güçtekin, bu ismi hiç aklımızdan çıkarmayacağız. Parti avukatlarımızla bu davanın takipçisi olacağız.

“Katlettikleri her işçinin ismini hatrılayacağız, peşini bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

BBC/ Türkçe

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster