Ana Sayfa Gündem 17 Haziran 2023 404 Görüntüleme

Avrupa Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezine göre; Türkiye’de ele geçirilen eroin miktarı neredeyse iki katına çıktı

Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA)'e göre; koronavirüs salgını sonrası Türkiye’de ele geçirilen eroin miktarının neredeyse iki katına çıktı. EMCDDA, 2020 yılında Türkiye’de 13,4 ton eroin ele geçirilirken, 2021 yılında bu miktar 22,2 tonu aştı.

EMCDDA’nın 2023 Avrupa Uyuşturucu Raporu, Cuma günü açıklandı. Rapor, 27 AB ülkesi ile aday ülke Türkiye’nin ve Norveç’in katkıları ile hazırlandı.

AB genelinde 2021’de toplam 816 ton toz kenevir ve 256 ton kubar esrar ele geçirildi.

Aynı dönemde Türkiye’de yapılan operasyonlarda ise, 33 ton reçine kenevir ve 31 yon kubar esrar yakalandı.

2020’nin sonundan hemen yılın başına kadar ele geçirilen eroin bakımından Türkiye bir rekora imza attı.

Türkiye’de 2021 yılında 22,2 ton eroin ele geçirildi. Türkiye’de bir önceki yıl yakalanan eroin miktarı 13,4 ton olarak açıklanmıştı.

AB genelinde ise 2021 yılında toplam 9,5 ton eroin ele geçirildi.

EMCDDA’ya göre, Türkiye’de sıvı form dâhil olmak üzere kullanımı ve ele geçirilmesi hızla artan metamfetaminin de Afganistan’dan ithal edilme olasılığı yüksek

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster