Ana Sayfa Politika 19 Haziran 2023 448 Görüntüleme

AYM, HDP’nin hazine yardımına bloke konulması talebini reddetti

Anayasa Mahkemesi (AYM), Yargıtay Başsavcılığı'nın Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin hazine yardımına bloke konulması talebini reddetti. Talebe ilişkin karar verilmesine yer olmadığına karar verildi.

AYM, verdiği kararı gerekçesini de açıkladı. Yüksek Mahkeme’nin internet sitesinde yer alan gerekçede talebin, siyasi partilerin mali denetimi kapsamında kaldığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın buna ilişkin talepte bulunma yetkisinin olmadığı belirtildi.

Siyasi partilerin ilgili yıl mali denetim süreci henüz başlamadığında, bu konunun Anayasa Mahkemesi’nce de incelenemediği kaydedilen kararda, siyasi partilerin gelirlerine ilişkin uyuşmazlıklarla ilgili yasal işlem yapabilmesinin önünde de engel olmadığı ve bu işlemlere karşı yargı yolunun açık olduğu ifade edildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sözcüsü Ömer Çelik, “AYM bu kararıyla herhangi bir şekilde teröre karşı alınacak tedbirler açısından zaaf oluşturacak bir karar ortaya koymuştur” dedi.

BBC/ Türkçe

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster