Ana Sayfa Gündem 7 Temmuz 2023 183 Görüntüleme

Vergi artışından önce telefon almak isteyenler Sarp Sınır Kapısı’na akın etti

Yurt dışından getirilen cep telefonların kaydedilmesi için gereken harcın bu geceden itibaren 20 bin TL'ye çıkarılması kararından sonra telefon almak için Gürcistan'a gitmek isteyenler Artvin'in Sarp Sınır Kapısı'nda kuyruk oluşturdu. 

DHA’nın haberine göre yurt dışından getirilen cep telefonların kaydedilmesi için gereken harcın bu geceden itibaren 20 bin TL’ye çıkarılması kararından sonra telefon almak için Gürcistan’a gitmek isteyenler Artvin’in Sarp Sınır Kapısı’nda kuyruk oluşturdu. Karadeniz Sahil Yolu’nda oluşan kuyruk 15 kilometreyi buldu.

Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile 2023 yılında uygulanan maktu harç tutarları yüzde 50 oranında arttı.

Yurt dışından getirilen cep telefonlarının kaydedilmesi için gereken harç, 6 bin 91 liradan 20 bin TL’ye çıkarıldı.

Bu gece yürürlüğe girecek karar öncesi, Türkiye’nin en yakın sınır kapılarından bir olan Sarp Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluştu.Yurt dışından telefon almak isteyen veya zamdan etkilenmek istemeyenler, elindeki telefonu kaydetmek ve yurda giriş-çıkış yapmak için sınır kapısına gitti.

Sınır kapısı koridorlarında yoğunluk yaşanırken, bazı kişiler araç kuyruğunda zaman kaybetmemek için yürüdü 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster