Ana Sayfa Spor 17 Temmuz 2023 264 Görüntüleme

İran Dünya Gençler Voleybol şampiyonu oldu

Bahreyn’in ev sahipliğinde 7 Temmuz’da Manama’da başlayan 21-22 Yaş Altı Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası, dün İran’ın şampiyon olmasıyla sona erdi. Turnuvanın sekizinci ve son maçına çıkan İran, İtalya takımı ile karşı karşıya geldi. 

Bu karşılaşmadan önce üst üste yedi galibiyet alan İran takımı, bu karşılaşmada da 3-2’lik galibiyetle sekizinci galibiyeti elde ederek turnuvada hiç yenilgi almadan  dünya şampiyonu oldu. 

Karşılaşmanın ilgi çekici taraflarından bir tanesi de İran ve İtalya takımlarının teknik direktörleri oldu. Julio Velasco bir yandan tüm tecrübesiyle sahadayken, Peyman Ekberi ise teknikleriyle sahada Velasco’yu alt etmeyi başardı.

İran Gençler Voleybol Takımı, İtalya galibiyetiyle elde ettiği dünya şampiyonluğunun yanında, turnuvada derece alan takımlar arasında dördüncü sırada yer alarak, ikisi altın biri bronz olmak üzere üç madalyanın da sahibi oldu

Kaynak: İRNA

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster