Ana Sayfa Gündem 31 Temmuz 2023 382 Görüntüleme

Sakine Kültür’ün failinin duruşması yarın

Şırnak’ta Sakine Kültür’ü işkenceyle katleden Özel Harekat Ocakları İl Başkanı İbrahim Barkın’ın yargılandığı davanın duruşması yarın görülecek. 
ŞIRNAK – Silopi ilçesine bağlı Başverimli beldesinde 13 Mayıs 2022 tarihinde Sakine Kültür’ü (40) işkenceyle katleden Özel Harekat Ocakları İl Başkanı İbrahim Barkın’ın yargılandığı davanın 4’üncü duruşması, yarın Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Barkın’ın “Nitelikli bir şekilde tasarlayarak ve eziyet çektirerek öldürme” suçundan yargılandığı davanın 30 Mayıs’ta görülen son duruşmasında, HTS kayıtlarının incelenmesine karar verilmişti. 
 
Şırnak İl Özel İdaresi’nin saha personeli olarak maaş aldığı ortaya çıkan Barkın’ın, Jandarma Genel Komutanlığı Güvenlik Korucuları İşlem Şube Müdürü Albay Seydi Salman, AKP’li Çatak Belediyesi Başkanı Abdurrahman Şeylan, Osmanlı Ocakları Şırnak İl Başkanı Hakan Tatar, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Güner ve AKP’li birçok isimle çektirdiği fotoğraflar da ortaya çıkmıştı. 
 
Kültür’ün katledilmesinin ardından Barkın’ın bir kadına cinsel tacizde bulunduğu ve kadının eşini de öldürme teşebbüsünde bulunduğu ortaya çıktı. 
 
‘Beni istihbarata sorun’ savunması!
 
Fail Barkın, Kültür’ün cenazesini yaktığını itiraf ederek, “Devletime, milletime bağlı bir insanım, bunu Silopi Emniyeti ve istihbaratına sorup kanıtlayabilirsiniz. ‘Terör örgütü’ne boyun eğmedim ve eğmem. Sürekli tehditlere maruz kaldığım için yanımda sürekli bıçak taşıyorum” sözlerini kullandı. 
 
Banka hesaplarındaki para hareketliliğine ilişkin savunmasında Barkın, “Bizim görevimiz şehit ailelerine ve çocuklarına gıda ve elbise yardımında bulunmaktı. Aynı zamanda uyuşturucuya bulaşmış çocuklara destekte bulunuyoruz” iddiasında bulunmuştu.
 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster