Ana Sayfa Genel 22 Ocak 2024 193 Görüntüleme

DEM Parti’nin Diyarbakır Belediyesi Eş Başkan adayı Serra Bucak oldu

DEM Parti’nin Diyarbakır’da  büyükşehir belediyesi eş başkan adaylarını belirlemek için yaptığı ön seçim sonucunda eş başkan adayı Serra Bucak oldu. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlığı için 11’i erkek 5’i kadın 16 aday  DEM Parti’ye başvurmuştu.  İlk turda yüzde 51 çoğunluk sağlanamadığı için en çok oy alan adaylar ikinci tura kaldı. Kadın adaylar için yapılan ikinci tur ön seçimde Serra Bucak oyların yüzde 54’ini alarak eş başkan adayı oldu. 

DEM Parti Amed İl Örgütü X hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Halkımızın büyük bir özveri ile katıldığı ön seçimler sonucunda, delegelerin yüzde 54 oyunu alan aday adaylarımızdan Serra Bucak Amed Büyükşehir Belediye Eş başkan Adayımız olarak belirlenmiştir. Halkımıza, partimize ve Amed’e hayırlı olsun” ifadeleri yer aldı. 

Serra Bucak Kimdir 

 Serra Bucak, 1976 yılında Diyarbakır doğdu. 1995 yılında İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesinden mezun oldu. 2006 yılında Almanya’da Köln Üniversitesi- Alman Dili ve Edebiyatı ile Pedagoji bölümlerinden mezun oldu. 2006-2011 yılları arasında Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi koordinatörlüğü yaptı.2014-2016 yıllarında Gülten Kışanık’ın eş başkanlığı döneminde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan danışmanlığı ve meclis üyeliği yaptı. Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl yönetiminde yer aldı. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster