Ana Sayfa Genel, Gündem 1 Haziran 2023 506 Görüntüleme

ÖSYM’den tercih dışı sınav yeri ataması

ÖSYM tarafından YKS sınav giriş yerlerinin açıklanması ile birlikte Diyarbakır’daki bir çok öğrencinin sınav yerinin ikametgah yerinden başka illerde gösterildiği öğrenildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2022-2023 Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) giriş yerlerini açıkladı. Öğrencilerin ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden erişim sağladığı sınav giriş belgesinde “Diyarbakır” yazmasına rağmen, “Siirt, Şanlıurfa, Batman, Sivas, Mardin, Gaziantep, İstanbul, Ankara” gibi illerde sınava gireceklerini öğrendi.

ÖSYM, depremzedelerin barınma ve ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacağız

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki illerde yaşanan yıkım ve 2023-YKS başvurularındaki artış sebebiyle bölgedeki bina kapasitelerinin çok üzerinde aday sayısına ulaşıldığı ifade edildi.

Yaşanan olağanüstü durum nedeniyle sınırlı sayıda adayın, ikamet ettikleri il ve ilçe dışında bir sınav merkezine atandığı bildirilen duyuruda

“Deprem bölgesinde ikamet edip ikametinin dışında farklı bir sınav merkezine atanmış adaylarımızın ulaşım ve barınma ihtiyaçları (öncelikle KYK yurtları olmak üzere), valilikler ve kaymakamlıklar üzerinden yapılacak başvurularla AFAD koordinasyonunda karşılanacak, adaylarımız kesinlikle mağdur edilmeyecektir. Talebe göre, aday ile birlikte bir refakatçi de bu imkandan faydalanabilecektir. Ulaşım ve barınma desteğine başvurular, TC kimlik kartı, 2023-YKS sınava giriş ve ikametgah belgesi ile 1-12 Haziran’da valilik ve kaymakamlıklara şahsen yapılacak ” açıklamasında bulundu.

Tanrıkulu: ÖSYM’nin Diyarbakırlı bu öğrencilere, bu zulmü yaşatmaması lazım

Yayınladığı video ile ÖSYM’nin kararına tepki gösteren CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,

“Üniversite sınavları yapılacak. Diyarbakır’dan bir çok veli ve öğrenci beni aradı. Hiç tercih etmemelerine rağmen Diyarbakır dışındaki yerlerde sınavlarına girecekleri kendilerie bildirilmiş. Bu kabul edilemez. Diyarbakır’daki bir öğrencinin Kayseri’ye, Ankara’ya, Gaziantep’e, Adana’ya nasıl gideceğini, hangi maliyetle gideceğini nasıl hesaplamazlar” ifadelerini kullandı. 

Diyarbakır’ın büyükşehir olduğu ve bütün öğrencilerin sınava gireceği kadar okulun bulunduğunu aktaran Tanrıkulu,

” Bunu kabul etmek mümkün değil, büyük eziyettir, büyük maliyettir. Öğrencilerin moralinin bozulmasına neden olabilecek bir durumdur. Dolayısıyla bundan derhal vazgeçilmelidir. ” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster