Ana Sayfa Genel 30 Ocak 2024 111 Görüntüleme

DEM Parti grup toplantısına barış anneleri katıldı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Meclis Kadın Grubu toplantısı gerçekleştirdi.  Siyasi tutukluların tecrit uygulamasının kaldırılması talebine destek vermek için Adalet Nöbeti tutan Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve Cumartesi Anneleri de grup toplantısına katıldı. 

DEM Parti Meclis Kadın Grubu toplantısında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Birlikte var olmazsak küresel saldırılar karşısında birlikte yeniliriz. Değerli Türkiye halkları cezaevlerinden, adalet nöbetinden, büyük özgürlük yürüyüşünden demokrasinin sesi yükselecek. Gelin bu taleplere; bu coğrafyanın kadim halkları olarak hep beraber kulak verelim. Savaş çığırtkanlığı yapan erkek akla karşı biz kadınlar, barışı inşa etme cesaretini hep birlikte büyütmek durumundayız. Türkiye’nin batısındaki değerli kadınlara sesleniyorum; ülkedeki çatışma süreci devam ettikçe; kadına yönelik şiddet artıyor. Bu yüzden biz kadınlar, çok güçlü bir mücadeleyi yürütmek zorundayız” ifadelerini kullandı

DEM Parti büyük özgürlük mitingi gerçekleştirecek

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğuları, “1 Şubat’ta Kars ve Van’dan iki kol şeklinde başlayacak olan büyük özgürlük yürüyüşü, 15 Şubat’a kadar devam edecek. Yürüyüşün amacı, İmralı tecridinin ortadan kalkması, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesidir. Bu yürüyüşte; çeşitli yerlerde kadınlarla, işçilerle, emekçilerle buluşacağız” ifadelerini kullandı. 

Seçimlere ilişkin değerlendirmeler bulunan Hatimoğulları, “31 Mart’ta kazanacağımız büyük zafer ile onlara yanıt olacağız. Yalanları, 31 Mart’ta sandıklardan geri dönecek. Yaptıkları bütün siyasi ayrımcılığın, gaspın kayyım yolsuzluklarının hepsini bizler sandıklardan geri çevireceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster