Ana Sayfa Gündem 3 Şubat 2024 124 Görüntüleme

ABD, Irak ve Suriye’de 85 hedefe hava saldırısı düzenledi

ABD, Ürdün’deki üssüne yönelik saldırıya misilleme olarak Irak ve Suriye’deki İran destekli en az 85 hedefe hava saldırısı düzenledi. 2 Şubat 2024 tarihinde gece saatlerinde gerçekleştirilen saldırılarda B-1 bombardıman uçakları kullanıldı ve 125’ten fazla güdümlü bomba atıldığı aktarılıyor.

Saldırılarda komuta merkezleri ve insansız hava aracı hangarları da dahil olmak üzere çok sayıda hedef vuruldu. Hedeflerin İran Devrim Muhafızları’nın en çok bilinen dış kolu Kudüs Gücü’nü ve ona bağlı milisleri hedef aldığı belirtiliyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, saldırılar sonrası yaptığı açıklamada, ABD’nin bölgedeki çatışma ortamının yayılmasını engellemek için çalışmaya devam edeceğini ancak ülkenin kendisini ve vatandaşlarını korumak için tüm önlemleri de alacağını söyledi.

Tahran ise Ürdün’deki saldırıdan sorumluluğu olduğu iddiasını reddediyordu. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster