Ana Sayfa Gündem 4 Mart 2024 99 Görüntüleme

Amed Eğitim Sen: Özgür Kadınlar Bisiklet Turu gerçekleştirdi

Amed Eğitim Sen 2 No’lu Şubesi Diyarbakır’da 8 Mart etkinlikleri kapsamında “Özgür Kadınlar Bisiklet Turu” etkinliği düzenledi. Şube binası önünde toplanan kadınlar  Diyarbakır Sur İlçesinde bulunan tarihi Keçi Burcu’na bisiklet turu düzenledi. 

Turun tamamlanması ardından açıklamalarda bulunan Amed Eğitim Sen 2 nolu şube eş başkanı Duygu Özbay, “Bütün kadınların uluslararası birlik dayanışma ve mücadele günü kutlu olsun. Bütün 8 Martlar gibi bu 8 martı da kadınların birlikte mücadele etmesi için değerli buluyoruz, özellikle kadın cinayetleri, ekolojik kırımların giderek arttığı; yoksulluğun kadınlaştığı, halk iradesinin yok sayıldığı; stölerin iradesinin gasp edildiği; yargının işlevsiz hale getirildiği böylesi bir dönemde bahsi geçen sorunlar ile ilgili demokratik değerleri inşa etmek kadınların örgütlü mücadelesine bağlıdır. Eşitlikçi, özgür, ekolojik be demokratik yeni bir toplumsal düzen için kadınların öncü rolünü oynaması ve dayanışmayı büyüterek çoklu krizler yaşatan kapitalist patriarkaya alternatif bir model sunacak potansiyeli mevcuttur. Jin Jiyan Azadi” ifadelerini kullandı. 

Bisiklet turunu tamamlayan kadınlar Keçi Burcu önünde halaylar ve sloganlarla etkinliği tamamladı. (Haber Merkezi)

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster