Ana Sayfa Gündem 11 Şubat 2024 118 Görüntüleme

BM Raportörü: İsrail, Adalet Divanı’nın ihtiyati tedbir kararını ihlal ediyor

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail’in, Uluslararası Adalet Divanı’nın (ICJ), Filistinlilerin haklarını korumak için acil adımlar atması ve soykırım oluşturabilecek tüm faaliyetleri durdurmasını isteyen ihtiyati tedbir kararını ihlal ediyor gibi görünüyor açıklamasında bulundu.

İngiltere’de yayımlanan Guardian gazetesine konuşan Albanese, ICJ’nin 26 Ocak’taki kararında İsrail’den soykırım teşkil edebilecek tüm faaliyetleri durdurmasını istediğini belirterek, bu çağrıya rağmen şiddetin ve sivil altyapının yıkılmasının devam ettiğini ve saldırıların Gazze’deki zorlu yaşam koşullarını ağırlaştırdığını söyledi. 

Ölümler sadece bombalamalar sonucu meydana gelmiyor

BM raportörü, “Ölümler yalnızca bombalamalar ve keskin nişancı saldırılarının sonucu değil. Bunlar aynı zamanda tıbbi malzeme ve tedavi kıtlığı nedeniyle ve en üzücü olanı, gıda ve içme suyuna yetersiz erişim, kirli veya kirli su tüketimini zorunlu kılma nedeniyle de meydana geliyor.” dedi.

Guardian gazetesine konuşan üst düzey Batılı yetkililer de, İsrailli yetkililerle saatlerce süren müzakerelere rağmen 26 Ocak kararından bu yana somut ilerleme sağlanmadığı görüşünde.

İsmini açıklanmasını istemeyen bir yetkili, “Durumun vahim olduğunu ve daha da kötüye gittiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.” diyerek görüşlerini dil getirdi. 

DW/Guardian 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster