Ana Sayfa Gündem 13 Şubat 2024 137 Görüntüleme

Erzincan’da altın madeninde göçük meydana geldi

Erzincan ili, İliç ilçesi, Çöpler Köyünde bulunan Türkiye’nin Kışladağ’dan sonra ikinci büyük altın madeninde göçük meydana geldi. 

İlk belirlemelere göre bazı işçilerin toprak altında kaldığı iddia edildi. Ekipler bölgeye sevk edildi. Erzurum, Kars gibi çevre illerden kurtarma ekipleri maden sahasına yönlendirildi. 

Siyanür tehlikesine dikkat çekiliyor

Erzincan’ın İliç ilçesine bağlı Çöpler bölgesinde, atık havuzundan siyanür sızdığı şikayetinin ardından 21 Haziran 2022’de faaliyetine son verilen altın madeni, 3 ay sonra yeniden faliyetine başlamıştı.

Uzmanlar sızan siyanürün Fırat nehrine karışmasının büyük tehlike doğuracağına dikkat çekiyor. 

Daha önce siyanür sızması nedeniyle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 16,4 milyon lira ceza kestiği madeni işleten Anagold firması ‘gerekli iyileştirmeleri’ yaptıklarını iddia ediyordu. (Haber Merkezi)

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster