Ana Sayfa Gündem 20 Temmuz 2023 221 Görüntüleme

30 yıllık tutuklunun ikinci kez tahliyesi ertelendi

Türkiye cezaevlerinde 30 yıl 3 aydır siyasi tutuklu bulunan Sinan Sütpak’ın infazı ikinci kez “iyi halli olmadığı” gerekçesiyle 3 ay ertelendi.
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde gözaltına alınarak 3 Mayıs 1993 tarihinde tutuklanan ve yapılan yargılamalarda müebbet hapis cezası verilen Sinan Sütpak, infazını tamamlamasına rağmen “iyi halli” olmadığı gerekçesi ile tahliye edilmiyor. Tutuklandıktan sonra Şanlıurfa,Adıyaman,Bursa, Kahramanmaraş Elbistan cezaevlerinde kalan Sütpak, son olarak sevk edildiği Yozgat Cezaevi’nde tutuluyor. Tahliyesine kısa bir süre kala Kahramanmaraş merkezli depremlerden kaynaklı Elbistan’dan Yozgat’a sevk edilen Sinan Sütpak, 3 Mayıs’ta tahliye olması gerekirken, İdare ve Gözlem Kurulu’nun raporu ile infazı 3 ay ertelenmişti. Bugün bir kez daha kurula çıkan Sütpak’ın infazı aynı gerekçeler ile bir kez daha 3 aylığına ertelendi. 
 
Siyasi tutuklu Sinan Sütpak’ın infazının ertelenmesine gerekçe yapılan, mülakat ve gözlem raporunda şu ifadelere yer verildi: “Cezaevinden çıkması durumunda hayat enerjisinin düşük olduğu, cezaevine girdikten sonra örgüt ile bağlantısını kesmediği, itirafçı olmadığı, radikal düşüncelerinden vazgeçmediği, örgütü açıkça ‘terör örgütü’ olarak nitelendirmediği, herhangi bir pişmanlık beyanı olmadığı, suç işlemeye meyilli olduğu.”
 
“İyi halli” olmadığı gerekçesiyle tahliyesi ertelenen Sütpak’ın avukatı aracılığı ile karara itiraz edeceği öğrenildi. 
 
Kaynak: MA

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster