Ana Sayfa Gündem 1 Ağustos 2023 344 Görüntüleme

Akbelen’deki orman direnişi 9. gününde: Talan devam ediyor

Muğla'nın İkizköy Mahallesi'ne bağlı Akbelen mevkinde maden için istimlak edilen alandaki ormanda bir haftadır süren ağaç kesimi ve bu kesime karşı köylülerin direnişi 9. gününde sürüyor.

Muğla Valiliği’nin 30 Temmuz’da ağaç kesim çalışmalarının sonlandığını açıklamasına rağmen dün bölgede bulunanlar arazinin içinde yeniden kesim yapıldığını aktarmıştı.

Süreci başından beri takip eden gazeteci Hakan Tosun, bugün sosyal medyada yaptığı paylaşımda jandarmanın yeniden kesim için bir alanı kapattığını ve ardından kesimin başladığını söyledi.

Bölgeden aktarılan bilgiye göre bu sabah 06.30’dan itibaren jandarma, köylüleri ve aktivistleri abluka altına aldı ve toprak orman yolu açmak için kepçe ve dozerlerle alana giriş yaptı.

Muğla Valiliği, Pazar günü yaptığı açıklamada Akbelen Ormanı’na 130 bin fidan dikileceğini duyurdu.

Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) Başkanı Hüsrev Özkara, dün yaptığı basın açıklamasında, “Sizin elinizde hazır karbon yutakları görevi gören 60-70-80-90 yaşındaki ağaçlar varken bunun yerine ‘Ben kestiğim miktar kadar dikeceğim’ demek kusura bakmayın aklımızla alay etmektir. Paris İklim Sözleşmesi’nde vermiş olduğumuz sözü de yerine getirmemektir. İki katı dediğine göre 65 bin adet ağacın kesildiği anlaşılmaktadır” dedi.

Özkara sözlerine şöyle devam etti:

“Günlerdir Muğla Akbelen’de devlet gücünü arkasına almış, güç zehirlenmesi yaşayan şımarık iki holdingin yarattığı ağaç katliamına ve hukuksuzluğa, yüreğimiz yanarak ve acıyarak tanıklık ediyoruz. Anayasanın 169. maddesine göre ‘Ormanlara zarar verebilecek hiçbir faaliyet ve eyleme müsaade edilemez.’ Ancak tüm dünya kamuoyunun gözü önünde bir orman alanı yok ediliyor. Anayasal bir suç, ülkeyi ve ormanları korumakla görevli polis ve askerlerin korumasında işleniyor.”

BBC TÜRKÇE

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster