Ana Sayfa Gündem, Politika 7 Ağustos 2023 373 Görüntüleme

Diyarbakır Cezaevi’nde tutuklu mahkum mermi çekirdeği ile yaralandı

Diyarbakır 1 Nolu Cezaevi’nde tutuklu olan Ahmet Göğün, koğuş avlusunda mermi çekirdeği ile yaralandı. Olaydan 4 saat sonra polisler ifadesini alırken, cezaevi savcısı ve müdürünün ise Göğün ile görüşmediği öğrenildi.

DİYARBAKIR – Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde A-11 koğuşunda bulunan Ahmet Göğün isimli tutukluya 6 Ağustos’ta saat 16.30 sıralarında koğuşun avlusunda oturduğu sırada mermi çekirdeği isabet etti. Nereden ve nasıl cezaevi koğuşu avlusuna geldiği tespit edilemeyen mermi çekirdeği ile yaralanan Göğün, sırt sağ tarafından böbrek üstünden yaralandı.

Mezopotamya Ajansının yayınladığı habere göre yaralanması ardından Göğün’ün gardiyanlar tarafından 112 Acil servis aranarak hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ÖHD ZİYARET ETTİ

Olay ardından Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatı cezaevini ziyaret etti. ÖHD’li avukattan edindiğimiz bilgiye göre, Göğün’e isabet eden merminin vücudunu delmediği, sadece sağ arka böbrek üstünde kızarıklık ve şişmeye sebep olduğu aktarıldı. Göğün’ün ilk olarak kampüs içerisindeki hastaneye sevk edildiği, doktorun mermi yaralanmasını öğrenmesi ardından Diyarbakır Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği ve hastanedeki kontroller ardından cezaevine tekrar getirildiğini aktaran avukat, Göğün’ün Huzur Karakolu polisleri tarafından ifadesinin de alındığını söyledi.

Göğün’ün şikayetçi olduğunu ve polislerin olaydan 4 saat sonra cezaevine geldiğini söyleyen avukat, “Mermi çekirdeğinin tabanca mermisi olduğu tahmin ediliyor. Çekirdek gardiyanlara teslim ediliyor” dedi.  Yaşanan olay ardından cezaevi müdürü ve savcının da Göğün ile görüşmediği aktarıldı.

Aynı olay daha önce de yaşanmış

Cezaevinde daha önce koğuşların avlularına birkaç kez farklı tarihlerde mermi çekirdeği düştüğü, durumun cezaevi idaresi ve savcılığa da aktarıldığı ancak herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi.

Söz konusu yaşanan olay hakkında ÖHD yarın savcılıkla görüşerek, gerekli hukuki süreci yürüteceğini belirtti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster