Ana Sayfa Gündem 19 Ağustos 2023 162 Görüntüleme

Birleşmiş Milletler Kalkınma Proğramından Limak Vakfı açıklaması

Birleşmiş Milletler Kalkınma Proğramı (UNDP), " Limak Grubu İnceleme sonuçları, UNDP’ye Limak Vakfı ile ortaklığını sona erdirme dışında başka bir seçenek bırakmamıştır." açıklamasında bulundu.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Proğramı (UNDP), Akbelen Ormanlarındaki doğa katliamı ile gündeme gelen Limak Holding’e bağlı Limak Vakfı ile işbirlikleri nedeniyle gelen eleştirilere ilişkin bir açıklama yayınladı. 

Limak Vakfı’na yönelik bir finansman destek sağlamadıklarına vurgu yapılan açıklamada, “UNDP, program giderlerini karşılamak üzere Limak Vakfı’ndan toplam 795.060 ABD doları fon almıştır. Sosyal medyada iddia edilenlerin aksine, UNDP hiçbir zaman Limak’a finansman sağlamamıştır.” ifadeleri yer aldı.

UNDP, 2016 yılından beri “Türkiye’nin Mühendis Kızları” adıyla bilinen, geleneksel olarak erkeklere özgü kabul edilen mühendislik ve diğer teknik mesleklere kadın katılımını artırmayı amaçlayan bir programı Limak Vakfı ile birlikte yürüttüklerini ifade ederek “UNDP, bu ortak girişimin sonuçlarıyla gurur duymaktadır” açıklamasında bulundu.

İkizköy Çevre Komitesi dün UNDP’ye mektup yazarak Akbelen Ormanı’ndaki ağaç kesimlerini üstlenen YK Enerji’nin iştiraki olduğu Limak ile iş birliğini sonlandırmasını istemişti.

İncelemeleri sonucunda Limak vakfı ile işbirliklerini sonlandırdıklarını belirten UNDP, “Son aylarda sivil toplum aktivistleri tarafından dile getirilen endişeler, UNDP’yi Limak Grubu için özenli inceleme sürecini yenilemeye teşvik etmiştir. İnceleme sonuçları, UNDP’ye Limak Vakfı ile ortaklığını sona erdirme dışında başka bir seçenek bırakmamıştır.” açıklamasında bulundu.

Açıklamanın tamamı için- Tıklayın

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster