Ana Sayfa Politika 30 Ağustos 2023 197 Görüntüleme

Başörtüsü zorunluluğunu protesto eden şarkıcı gözaltına alındı

İran’da, başörtüsü zorunluluğuna çıkardığı şarkı ve çektiği kliple tepki gösteren şarkıcı Mehdi Yarrahi, “İslam toplumunun ahlak ve geleneklerine karşı çıkma” gerekçesiyle gözaltına alındı.
İran’da başörtüsü zorunluluğuna karşı çıkardığı parça nedeniyle pop şarkıcısı Mehdi Yarrahi gözaltına alındı. Tahran Savcılığı yaptığı açıklamayla Yarrahi’nin gözaltına alındığını duyurdu. Pop şarkıcısı, Farsçada “Başörtün” anlamına gelen Roosarito adlı şarkısını Cuma günü yayımlamıştı.
 
Şarkının klibinde, dans eden başörtüsüz kadınların görüntüleri de yer almıştı. Klipte ayrıca Jîna Emînî protestolarının temel sloganı olan “Jin, jiyan, azadî” ifadeleri de ekrana geliyor. 
 
Şarkıcı, gözaltına alınmadan önce sosyal medya hesabından, “Ağlamayın, ben bu yargıcın kabusuyum” paylaşımında bulunmuştu. Şarkıcının avukatı Mustafa Nili de, dün sosyal medyadan yaptığı açıklama ile şarkıcının gözaltına alındığını doğruladı.
 
Hakkında hukuki süreç başlatılan Yarrahi’nin geçtiğimiz Ekim ayında yayımladığı Kadınların Marşı (Farsça “Soroode Zan”) şarkısı nedeniyle de yargılanabileceği belirtildi.
 
Şarkının özellikle üniversite öğrencileri tarafından eylemlerde sık sık söylenmesi de şarkıcıya yöneltilen suçlamalar arasında yer alabilir.
 
Kaynak: MA

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster