Ana Sayfa Genel 30 Ağustos 2023 211 Görüntüleme

10 yaşındaki Sara Sharif’in ölümü: kayıp aile üyelerinin bulunması için uluslararası soruşturma başlatıldı.

İngiltere’de 10 yaşındaki Sara Sharif’in ölümü, İngiliz ve Pakistan polislerinin karıştığı bir soruşturmaya dönüştü. Sara’nın cesedi, 10 Ağustos’ta, aile üyeleri Pakistan’a uçtuktan bir gün sonra bulunmuştu.

Surrey kentindeki duruşmada, adli tıp incelemesinin küçük kızın ölüm nedenini henüz belirleyemediği kaydedildi.

Surrey Polisi sözcüsü,  ‘Dedektifler, Perşembe sabahı erken saatlerde adreste başka kimsenin bulunmadığını doğruladı. Konuşmak istedikleri üç kişi mağdur tarafından biliniyordu.’

Kızın annesi Olga Sharif,  telefonda kızının ölümü kendisine söylendiğinde Polonya’ya geri dönüyordu.

Sharif, “Bana Sara’nın bir evde ölü bulunduğunu söyledi ve ben de gözyaşlarına boğuldum. Birleşik Krallık’a dönmemiz altı saatimizi aldı.”

‘Kızımı dört yıldır göremiyordum, o artık öldü. O sadece bir çocuk. Yanlış bir şey yapmamıştı” diye ekledi. 

Adli tıp incelemesinin yanı sıra kayıp aile üyelerinin bulunması için de uluslararası bir soruşturma başlatıldı.
 
Ailenin yaşadığı Woking’deki Şah Cahan Camii’nin baş imamı olan Hafız Haşimi, tüm cemaatin çok üzgün olduğunu söyledi.

BBC ‘ye konuşan Haşimi, “Soruşturma tamamlanmadan kimseyi suçlayamayız ama bir baba olarak onun sorumluluğu var. Ortaya çıkıp Pakistan polisine ve İngiliz yetkililere ne olduğunu anlatmalı” dedi.

Aranan üç kişi; Sara’nın babası 41 yaşındaki Urfan Sharif, partneri Beinash Batool ve erkek kardeşi Faisal Malik olarak açıklandı.

Uluslararası unsurlar gerekçe gösterilerek polise 6 aylık bir soruşturma süresi tanındı.

Ceset baba Sharif’in Pakistan’ın İslamabad kentine indikten sonra açtığı ihbar telefonuyla bulundu. Sara’nın cesedi annesi Olga Sharif’ten alınan DNA ile teşhis edildi ancak Surrey’deki duruşmaya Sharif ailesinden katılan olmadı.

Pakistan’da ise Sara’nın ailesi aranıyor. Pakistan polisi aramaları Jhelum kentinde iki ayrı noktayı kapsayacak şekilde genişletti.

 

Kaynaklar: BBC/ Dailymail 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster