Ana Sayfa Gündem 26 Eylül 2023 453 Görüntüleme

Dokuz8Akademi 2024 yerel seçimleri için eğitimlerine başladı

Yurttaş habercileri ile gazetecileri bir platformda birleştirerek oluşturulan bir medya platformu olan Dokuz8haber'in 8 bölgede eğitim ve araştırma girişimlerinin planlanması için 2021 yılında kurulan Dokuz8 Akademi  2024 yerel seçimleri için bölge eğitimlerine başladı

Yurttaş habercileri ile gazetecileri ortak platformda birleştirerek oluşturulan bir medya platformu olan Dokuz8haber ve Dokuz8akademi Seçim 2024 Yerel Medya Koordinasyonu çalışmalarını İzmir Seferihisar’da düzenlediği ‘Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Haberciliği Eğitimi’ Ege Bölge Programı’yla başladı.

Koordinasyon’un bu ilk eğitim programının odak noktasında yaklaşan yerel seçimlerde yerel medyada kadın gazetecilerin güçlendirilmesi yer aldı.

Program ile kadınların yerel medyadaki konumunun güçlendirilmesi, kadınların yerellerdeki gündemlerinin, sorunlarının, taleplerinin seçim sürecinde daha görünür hale getirilmesi amaçlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Teos Ormancı Tesislerinde düzenlenen eğitim programına İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Afyonkarahisar’dan çoğunluğu kadın 35 gazeteci katıldı.

Üç gün süren ‘Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Haberciliği Eğitimi’ dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici’nin “dokuz8HABER deneyimi ve #Seçim2024 Yerel Medya Koordinasyonu Çalışmaları” başlıklı açılış sunumuyla başladı.

Kanada Büyükelçiliği’nin Politika ve Ekonomi Müşaviri Kevin Gilhooly eğitim alanına ziyaret etti

Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Güvenliği ve Seçim Haberciliği Eğitimi’nin ikinci günü  Kanada Büyükelçiliği’nin Politika ve Ekonomi Müşaviri Kevin Gilhooly eğitim alanına ziyarete geldi. Katılımcılarla tanışan ve çalışmaları hakkında da bilgi veren Gilhooly’nin ardından eğitim aynı zamanda Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekilliği görevini de yürüten gazeteci Mustafa Kuleli’nin “Temas ve Mesafe: Seçim Döneminde Yerel Medyanın Önemi, Rolü ve Potansiyeli” başlıklı sunumla başladı. Gazeteciliğin teknolojik gelişmelerle birlikte dönüşümüne yönelik kapsamlı bir sunum yapan Kuleli, katılımcılarla ‘gazetecilik ve ekonomik bağımsızlık’, ‘aktivistlik-gazetecilik ilişkisi ve tarafsızlık’ başlıklarında tartışma yürüttü. Bu bölümün devamında Mustafa Kuleli ‘Yeni bir medya inşaası’ atölyesi düzenledi.

İzmir eğitimi ardından 5 farklı şehirde  eğitimler devam edecek

İzmir Eğitimini 6-8 Ekim tarihlerinde Mersin’de düzenlenecek olan Çukurova Bölge Eğitimi takip edecek. Mersin, Adana, Hatay, Gaziantep, Osmaniye gibi bölge kentlerinde faaliyette olan yerel medya kuruluşlarında çalışan veya serbest çalışan kadın gazeteciler ağırlıklı olarak hayata geçirilecek olan eğitim programının sonunda İzmir ve Mersin eğitimlerine katılım sağlayan 40 gazeteci telifli haberler hazırlayacak. Ayrıca yerel medyada kadın gazetecilerin sorunlarının, gündemlerinin ve yine seçim sürecinde yerellerde kadınların gündemlerinin, sorunlarının, taleplerininin ele alınacağı video programlar ve podcast programları yayınlanacak.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster