Ana Sayfa Gündem 22 Aralık 2023 169 Görüntüleme

İsrail’de gardiyanlar Filistinli mahpusu işkence ederek öldürdü

İsrail'in Negev Çöl Cezaevi'nde gardiyanların 38 yaşındaki Filistinli bir mahpusu işkence ile öldürdüğü bildirildi.

İsrail’de Kanal 12 televizyonunun açıkladığı raporda, Negev Çöl Cezaevi’nde görevli gardiyanların, bir mahpusa işkence ederek ölümüne neden olduğundan ve şiddet olayına karıştığından dolayı gardiyanları soruşturma birimi tarafından şüphelenilen 14 kişi hakkında soruşturma başlattığı kaydedildi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan bilgilere göre; Fetih birleşeni Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti ve Filistinli Esirler Cemiyeti, 19 Kasım’da yaptığı ortak açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Kalkilya ili nüfusuna kayıtlı Sair Semih Ebu Asab’ın (38) Negev Çöl Hapishanesi’nde öldüğünü duyurmuştu

Yaklaşık bir ay önce gardiyanların, söz konusu Filistinliyi hapishane hücrelerinden birinde sopalarla darbederek ağır yaraladığı aktarılan raporda, bunun ardından hayatını kaybeden Filistinlinin müebbet hapis cezası nedeniyle 18 yıldır cezaevinde bulunan 38 yaşında Batı Şerialı bir Fetih üyesi olduğu ifade edildi.

Raporda, 14 kişinin ifadeleri alınarak uyarıldıktan sonra serbest bırakıldığı ve süresiz izne çıkarıldığı belirtildi.

İsrail hapishanelerinde 7 Ekim’den bu yana cezaevi yönetimlerinin artırdığı baskı ve şiddet nedeniyle 6 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. (AA)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster