Ana Sayfa Gündem 22 Aralık 2023 150 Görüntüleme

Mardin Cezaevi İzleme Komisyonundan TBMM’ye olağanüstü toplantı çağrısı

Mardin Cezaevi İzleme Komisyonu, “Meclis’in olağanüstü toplantıya çağrılması için siyasi partileri sorumluluk almaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu. 

Mardin Cezaevi İzleme Komisyonu 27 Kasım’da başlattılan tecride karşı açlık grevlerine ilişkin açıklamada bulundu. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin İl Örgütü binasında gerçekleştirilen açıklamayı Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mardin Şubesi Eşbaşkanı Lokman Emen okudu.

Açlık grevindeki mahpuslar ile yaptıkları görüşmelere idare tarafından ihtiyaç duyulan vitamin takviyeleri, tuz ve şekerin grevdeki tutsaklara verilmediğini ve açlık grevleri protokolünün ihlal edildiğini aktaran Emen, “Ağır tecrit ve izolasyon uygulamalarına son verilerek F Tipi, Yüksek Güvenlikli, S Tipi ve Y Tipi Hapishanelerin kapatılmasını, İşkence ve kötü muamelelere son verilmesini, sorumlu olanlar hakkında etkin soruşturmalar açılmasını, mahpusların adil yargılanma, sağlık hizmetlerine erişim, yeterli beslenme, hijyen koşullarına, kültürel ve sosyal haklara, avukatları ve aileleriyle görüşebilme haklarına erişiminin ayrımsız bir şekilde sağlanmasını, yaşam hakkının korunmasını, ölümlerin önlenmesini talep ediyoruz” dedi. 

Meclis ve Siyasi Partilere olağanüstü toplantı çağrısı yapıldı

Emen, “Kürt sorunun demokratik ve barışçıl yollarla çözümünde Sayın Abdullah Öcalan’ın rolü ve misyonu tartışmasızdır. Bu çerçevede mahpusların 27 Kasım 2023’te Kürt sorununun demokratik çözümü ve Sayın Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlatmış oldukları açlık grevinde olduklarını hatırlatıyor taleplerinin taleplerimiz olduğunun altını çiziyoruz. Başta Adalet Bakanlığı olmak üzere Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nu, ulusal ve uluslararası hukuk örgütlerini göreve davet ediyoruz” dedi.

Açlık grevindeki mahpusların sorunlarının meclis ve siyasi partilerin gündeme getirmesi gerektiği ifade eden Emen, “Tutuklulara kulak verilmesi talebiyle Meclis’in olağanüstü toplantıya çağrılması için siyasi partileri sorumluluk almaya davet ediyoruz” dedi 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster