Ana Sayfa Gündem 24 Aralık 2023 183 Görüntüleme

28 yıldır tutuklu bulunan hasta mahpus için tahliye talebi

İHD Ankara Şubesi 28 yıldır cezaevinde bulunan hasta mahpus Resul Kocatürk’ün tahliye edilmesi çağrısında bulundu. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube binası önünde bir araya gelen Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, 28 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan hasta mahpus Resul Kocatürk’ün tahliye edilmesi  çağrısında bulundu. 

İnsiyatif adına açıklamayı okuyan İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı, Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevinde 28 yıldır tutuklu bulunan hasta mahpus Resul Kocatürk’ün sağlık durumunun ağırlaştığına dikkat çekti. 

500 gündür açlık grevinde olan hasta mahpus koltuk değnekleri ile yürüyebiliyor

Yazmacı, ” 500 günü aşan açlık grevlerinden kaynaklı olarak Wernicke-Korsakof sendromu vardır. Koltuk değnekleri ile yürüyebiliyor. Ayrıca Hipotiroid rahatsızlığı ve İritabl Kolon hastalığı da bulunmaktadır. Akciğerindeki nodül nedeniyle Ankara Sanatoryum Hastanesinde uzunca bir süre tedavi görmüştür ve hala akciğerlerinde nodüller bulunmaktadır. Otoimmün Hepatit’e bağlı olarak Karaciğer siroz hastalığı vardır ve rahatsızlığı sürekli haldedir. Astım rahatsızlığı bulunmaktadır” dedi.

Hasta mahpusun tahliye edilmesi çağrısında bulunan Yazıcı, “Hapishanede kalamayacak fiziksel rahatsızlıkları, kronikleşmiş olan hastalıkları göz önüne alınarak, tüm sağlık raporlarının alınarak tahliye sürecinin de bir an önce başlatılmasını da talep ediyoruz”

2023 yılında 41 mahpus cezaevlerinde yaşamını yitirdi 

Cezaevlerinde 651’i ağır olmak üzere bin 517 hasta tutsak bulunduğunu ifade eden Ömer Faruk Yazıcı,  2023 yılı başından bu yana en az 41 tutsağın yaşamını yitirdiğini belirtti. (MA) 

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster