Ana Sayfa Gündem 26 Aralık 2023 194 Görüntüleme

İHD: Esat Oktay Yıldıran İşkencecidir

İzmir’in Buca ilçesine bağlı Belenbaşı Köyü’nde bulunan bir ilkokula Esat Oktay Yıldıray ismi verilmesine tepki gösteren İnsan Hakları Derneği (İHD), “Esat Oktay Yıldıran İşkencecidir” açıklamasında bulundu. 

İHD Genel Merkezinin X hesabı üzerinden yapilan paylaşımda, ” 12 Eylül’ün Faşist Darbeci generallerinin Diyarbakır Cezaevi özelinde işkence yöntemleriyle toplumu sindirme ve dizayn etme çabalarının sembol isimlerinden olan Esat Oktay Yıldıran’ın ismi İzmir’de bir okula verildi.Demokratik ülkelerde darbeciler işkenceciler yargılanır ve mağdurlardan özür diletilir. Totaliter rejimlerde ise kurtarıcı ve kahraman gibi topluma sunulur” ifadeleri yer aldı. 

Çocukların eğitildiği bir eğitim kurumuna işkenceci olduğu bilinen bir subayın isminin verilmesi işkencenin kutsanması ve gelecek kuşaklara aktarılması anlamına geldiği vurgulanan açıklamada, ” İşkenceci Esat Oktay Yıldıran’ın ismi çocuğun üstün yararı gereği derhal okuldan kaldırılmalıdır. İşkence ve kötü muamelenin insanlığa karşı işlenen ağır bir insan hakkı ihlali olduğu eğitimin her kademesinde müfredata eklenmelidir. İşkence İnsanlık Suçudur! ” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster